despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

vox populi III

e lucru știut – semafoarele noastre sînt foarte, foarte neprietenoase cu pietonul. Săracul, după ce că stă și trei minute să se pună vreun verde, mai e și nevoit să traverseze-n fugă ca să ajungă pe partea cealaltă. Să fii bătrîn, invalid, ori cu bebele-n cărucior este groaznic.

Sînt semafoare care țin atît de puțin, încît nu poți traversa bulevardul pe un singur verde!

Da, e cazul semaforului de la intersecția Doctor Felix cu Titulescu:

Aici – din cauza gardurilor întortocheate care protejează trecătorul, nu ai cum să traversezi Titulescul dintr-o bucată, fără să alergi și fără să forțezi roșul! Așa de puțin ține semaforul ăsta.

Așa că nu m-a mirat nici hîrtia asta lipită pe dosul indicatorului rutier de trecere pentru pietoni, și nici mesajul scris pe coșul de gunoi …

3 comments to vox populi III

  • Semafoarele din Bucureşti sunt neprietenoase cam cu toţi participanţii la trafic. Nu sunt sincronizate între ele şi produc blocaje… semaforul ăsta de la Titulescu te trimite în coloana din pasaj sau de pe bretelele pasajului.
    Să mai zic de semaforul de la APACA? Ăla unde pietonii pur şi simplu nu pot traversa bulevardul pe un verde pentru că se dă verde separat pe juma’ de bulevard, cu câteva secunde când e roşu pe ambele jumătăţi şi pietonii trebuie să stea în mijloc.

  • hm

    La Apaca doar ce blestem eu din tramvaiul 1, nu stiam cat sunt de batjocoriti pietonii.

  • Atata timp cat orasul va fi condus de fosti membri din nomenclatura comunista si de fostele beizadele din acele timpuri, care nu stiu ce e aia sa circuli pe jos (decat la plenarele de partid si pana la WC), care nu stiu ce e sa mergi pe bicicleta, atata timp pietonii, bicilistii si oamenii care circula pe transportul public vor fi oameni de categoria a doua in acest oras.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>