despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor: cofetăriile-n conced

… ca de obicei, vara, cofetăriile bune intră-n concediu. Așadar, știm că Maria și Constance revin pe 12 August (sînt în concediu de săptămîna trecută), iar Liliana pe 7 – luni, acum, a-nchis. Nicoleta e mai harnică; face bunătăți pînă sîmbătă, urmînd ca vacanța ei să se-ntindă pînă pe 17 ale lui August.

Concediu plăcut, fetelor.

5 comments to din zbor: cofetăriile-n conced

 • Alex

  In materie de Cofetarii…daca m-a durut cu adevarat ceva, a fost disparitia acum multi ani a “Melbei” situata pe Calea Mosilor pe la numarul 300..cred, actualul spatiu al magazinului “Tata si fiul” ! Mult am iubit acel loc, bune prajituri erau facute acolo, in laboratorul propriu ! Din pacate, cu toate ca spatiul era proprietate si nu inchiriat !!!, lucru bazal si extrem de important, “patronul” semi-analfabet, fost fotbalist relativ mediocru, ajuns prin mila lui Lucescu si pe la Nationala – a reusit sa faca “terci”..probabil una dintre cele mai bune cofetarii din zona ! E drept ca, a fost ajutat si de fica sa, o rara podoaba…Acum bietul om ajuns “in sapa de lemn” mimeaza si el ca ia o paine tot de la Lucescu, find mana a 7-a pe undeva…Mare suflet Nea Mircea…Asta ca sa aducem vorba (fara a jigni pe cineva, s-au a fi malitios) de ce se intampla cand ai creierul neted…ca mingea de fotbal !
  Mi-as permite insa, in alta ordine de idei, sa fac o recomandare de suflet si in acelasi timp o confesiune: imi place mancarea orientala…ca sa nu folosesc trivialul “arabeasca” !! Nu e o “meteahna” deprinsa prin Englitera ci o pasiune statornica de pe cand…puteam sa jur ca…nu voi pleca niciodata din Bucurestiul natal ! Never say never, so:apropos de cum se construieste o adevarata afacere durabila(nu intr-un an , ci in douazeci ! – daca aveti curiozitatea si placerea de a manca ieftin,mult si bun abateti-va pe Str. Ion Maiorescu, paralela cu Mosilor si veti gasi undeva la nr. 14. cred, vis-a-vis de blocul nr.44 un local exceptional cu: ciorba de linte, airan, salate, miel, berbecut, piept de vacuta, baclavale ca pe vremuri, un serviciu decent si…niste patroni care sunt adunati din toate zarile, dar, au reusit sa plece de la o umila casa de schimb valutar aflata intr-o scara de bloc…iar in aprox. douazeci de ani sa aiba un Restaurant adevarat si un minihotel !! Un meniu bogat si gustos nu trece de 30 Lei ! Este un pur exemplu de “mic capitalism” facut ca la mama lui, fara escrocherii, tam-tam si contracte cu statul…Daca mergeti pe acolo, mi-ar face placere sa aud impresiile Dvs.

 • hm

  Tot aud – de ani şi ani de zile – de locanta asta de pe Ion Maiorescu. Şi tot – de ani şi ani de zile – amîn să merg la ea.
  Ce e bine la astfel de afaceri „arăbeşti” este stabilitatea! – pe care nu o găseşti la de-ale noastre….

 • Alex

  ..mergeti daca aveti ocazia..nu veti regreta !
  Spre deosebire de ai nostri..ei chiar si-au format o clientela stabila..de ani si ani !

 • hm

  pai asta am si remarcat, recent, dar nu am apucat inca sa scriu articolul despre subiect.
  Vad ca „ai nostri” fac afacerile cu gandul la blat. Sa le vina ceva bani, dar sa nu se omoare 14 ore pe zi, castigand mai mult!

  Cred ca au un simt care le spune ca – facand minimul necesar – le vin atatia si atatia bani. Si sunt convinsi ca, depunand (sa zicem) cu 10-20% mai multe eforturi pentru clientela, profitul care va veni, pur si simplu, NU MERITA OSTENEALA !!!!

  Deci, mai bine… putoare, dar cu tartita odihnita! Si mereu cu ceva in burta, ca doar (cum zicea Impuscata) „unde ai vazut dumneata roman mort de foame”?

 • Alex

  Adevar grait-ati !
  Ar merita cu prisosinta un articol “bine simtit” despre “patronii” (!) bastinasi !
  Eu am mai spus-o si subliniez: daca (prin absurd) maine le iei tot ce au…nu stiu sa faca nimic…vor sta cu mana intinsa la colt de strada si isi vor plange soarta nefericita !
  Daca “ciordeala” (ca sa ma exprim academic) ori “tzata bugetara”..vorba lui Nenea Iancu..inceteaza sa mai functioneze..e jelanie mare !! Sa vezi atunci lacrimi…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>