despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

fără rest

Știți bine – puține lucruri te enervează în relația cu comerciantul român ca lipsa restului; că e zece bani,  un leu…

Dacă lipsa constantă a măruntului se mai acceptă la buticul de pe marginea străzii – unde ba nu-s încasări, ba se vinde pe caiet, ba se dă rest o gumă sau o bombonică – la magazinele mari treaba asta e chiar o porcărie.

De vreo săptămînă și mai bine mă lovesc constant de lipsa restului în magazinele Mega Image. Lipsa monedelor de 50 de bani și a bancnotelor de un leu. O treabă cam de porc, dacă mă-ntrebați pe mine.

Care-o fi motivul? Vreun academician o fi descoperit o cale nouă de a eficientiza necesarul de numerar – cale atît de bună încît nu mai există nici un bănuț în tot magazinul?

Sau o fi penurie de bani mici în Republică – deși nu cred?

4 comments to fără rest

  • Soluţia e simplă şi o avem cu toţii în portofel (nu cred că mai e cineva care primeşte salariul cash – exceptându-i pe cei care lucrează la negru sau cu ziua), se cheamă card.

  • hm

    “Raportul dintre cantitatea de monedă şi populaţia ţării este aproape de media europeană”
    orinude am fost in Ioropa aveau sa imi dea rest, inclusiv monede de valoarea banului nostru.
    Tine si de cultura consumatorului/clientului, desigur.

    Cat despre carduri, imi place maxim faza standard de pranz din orice supermarket, cand vin donsoarele de corporatie in card la cumparaturi. Una isi un iaurt cu fructe, a doua grisine si iaurt simplu. Amindoua platesc separat si amindoua platesc cu cardul. Fiecare incepe sa-si caute portofelul in geanta, si apoi cardul in portofel de-abia dupa ce casiera spune cit are de plata.

  • De ce lipsesc maruntii din mega? Pai … vin anumiti clienti, isi cumpara cate un pachet de gume cu 100 ron si tot felul de nimicuri la primele ore. Sunt casier la mega de un an si cam asta se intampla in mod frecvent, sau isi cumpara o apa ca sa aiba bani sa-si plateasca taxiul si tot felul de chestii de genul si daca le ceri 10 bani sa le dai rest 1 leu…se uita urat

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>