despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

O zi de concediu în Bucureşti?

Vă place atît de mult Bucureştiul, încît să petreceţi o zi plimbîndu-vă prin el, vizitîndu-l ca şi cum nu l-aţi cunoaşte?

Mă gindeam eu că nu! Şi cu toate astea, oraşul nostru are cîteva locuri pe care-ai face bine să le vezi, să le iei la pas, agale… unele-s mai frumoase dimineaţa, devreme, altele au farmecul lor pe la amiază, cînd totul e toropit, şi-s destule altele pe care-i frumos să le vezi pe-nserat.

Oraşul are multe locuri frumoase – încă frumoase. O plimbare prin Cotroceni te-ncîntă oricînd; fiecare gard, fiecare poartă, fiecare geam, fiecare uşă, fiecare streaşină merită admirate… Parcul Carol e o frumuseţe şi acum; chiar şi cele 5 minute petrecute traversînd Cişmigiul îţi încarcă bateriile; Calea Victoriei e tot cea mai frumoasa stradă-mare a noastră; iar de prin Icoanei nu te-ai mai da dus…

Dar Bucureştiul nu-i doar atît! Mai are destule locuri frumoase. Mai are ceva aşi în mînecă. Şi dacă-l iubim cît de cît, frumos e să-l cunoaştem; frumos e să-i vedem cîteva feţe pe care le-a păstrat pentru noi, cei care stăm la etajul patru, în cartierul nostru de blocuri. Şi dacă pe unele dintre locurile astea nu le ştiţi deja, o să vă invidiez – pentru că o să le vedeţi pentru prima dată.

Sînt locuri tipice şi locuri despre care n-ai zice că-s de-aici. Dar cunoscîndu-le pe toate, o să întelegeţi oraşul mai bine – şi poate o să vă placă mai mult. Cine ştie?

Vorbim despre plimbări în Bucureşti. Cele mai frumoase plimbări în Bucureşti.

În curînd.

3 comments to O zi de concediu în Bucureşti?

  • Sa stii ca in zonele astea cu case vechi si interesante e de stat. Chiar daca e mai … mitocanesc, sa zicem si sa ma ierte oamenii cu bun simt de acolo, Primaverii este si el un cartier frumos. Ai ce vedea in materie de case. Iar daca te pasioneaza si masinile, pe mine nu, poti sa vezi si masini. Zic eu ca e de mers acolo, acum cat se mai poate. La un moment dat il vor inchide, asa cum era pe vremea lui Ceausescu o parte din el.
    Multumesc pentru link.

  • Deja un teaser prea mare… “in curand”. Cand??

    @ Stefan – si pe Dorobanti au ramas niste vile f frumoase, comparabile cu cele cotroceniste SI in plus, ai cate masini de lux vrei!!

  • hm

    Înc-un pic de răbdare, saptămîna ce vine…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>