despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Romtelecom – buline roșii

Ciudată – foarte ciudată chiar – este marcarea cu bulină roșie a clădirilor Romtelecom – acelea care nu au fost deja vîndute ori închiriate.

Bulină roșie la Banu Manta (ce clădire încîntătoare!)

Bulină roșie la Poșta Vitan – chiar așa dărăpănătură o fi, oare?

Bulină roșie chiar la clădirea Direcției de telecomunicații a Municipiului București din spatele Palatului Telefoanelor! – zău, așa!

Bulină roșie la acest sediu uitat de pe strada Gheorghe Preotescu, din zona 11 Iunie:

Bulină roșie la acest sediu (scos recent la mezat) de pe Nicolae Iorga:

Bulină roșie la acest sediu – construit prin anii 80! – de pe strada Secuilor (poza e luată de pe site-ul de Real Estate Romtelecom!!!):

Multe –  vedeți și voi – sînt clădiri noi (relativ noi!) dar care, cu siguranță, trebuie să fi fost construite solid, avînd în vedere faptul că trebuiau să adăpostească echipamentele de telecomunicații. Cum de-or fi toate-ncadrate-n clasa întîia de risc seismic?

Nu m-am întrebat doar eu.

15 comments to Romtelecom – buline roșii

 • bogdan

  si pe cladirea din Campulung Muscel au pus bulina rosie https://www.google.com/maps/@45.270545,25.044426,3a,75y,85.08h,96.43t/data=!3m4!1e1!3m2!1scVn8SR4BUESQF4JMNvKGVg!2e0
  M-am mirat si eu pentru ca e o cladire renovata undeva intre anii 1985-89 din ce imi amintesc.

 • hm

  deocamdată constatăm 🙂
  pînă aflăm mai multe…
  deci, în toată țara, Romtelecom stă să se clatine.

 • cata

  Pregateste grecu’ majoritar inca o teapa ceva , ca la alde astea sunt neintrecuti . Bineinteles ca are si acordul minoritarului roman . Vreo subevaluare ceva , ca sa cumpere pe doi lei cat a mai ramas a statului roman pentru ca imediat sa-l umfle de sute de ori . Am lucrat niste ani buni intr-o banca greceasca si astia sunt doctori docenti in combinatii si furaciuni , te doare mintea la ce scheme pot apela cand fura .
  Stiu ca nu se face politica aici dar micul plagiator este demnul urmas in rele al marelui bombonel.
  A , si sa nu uiti de cladirea fostei centrale telex a Romtelecomului de pe Stefan cel Mare colt cu Floreasca, vis-a-vis de spitalul de urgenta ,cladire pe care culmea ,a cumparat-o sau o va cumpara un baiat de asfalt , bacauan de fel , care tocmai si-a tras o bancuta de la ghici cine ? De la niste greci care au luat-o de la alti greci care au luat-o de la niste securisti , care au luat-o de la …

 • hm

  stai tu linistit, ca grecii cu telefoanele noastre s-au facut, ca sa dea bine in poza, nemti.
  De-acuma se poate fura si cu seriozitate 🙂

 • florin

  Ce ziceti de fosta centrala telefonica+posta din Aviatiei transformata in beautycenter,spa si alte zone de relaxare fizico-psihica.Cand astfel de cladiri ajuta la dezvoltarea capitalismului biruitor nu mai conteaza ca au fost construite de comunisti.

 • hm

  Da’ bulina are? Doamne fereste… masaj… hatzaneala… cade cladirea pe pitipoance…

 • Vechea clădire Romtelecom din Hunedoara e singura cu bulină roşie din tot oraşul…

 • hm

  Ei, vezi? Pun pariu ca asa e mai peste tot.

 • PaulIP

  Cladirea din Vitan a fost folosita (si) de oficiul postal din zona pana in 2012, cand s-a mutat (de vreo 2 ori). Ultima data cand am fost acolo, cladirea arata chiar bine pe interior, iar exteriorul a rezistat mult timp fara modificari. Din cate imi aduc aminte, a fost construita imediat dupa Al Doilea Razboi Mondial.
  Se poate sa fie vreo manareala. Care e povestea cu ”grecii majoritari”?

 • Grecii au fost cumpăraţi de nemţi (firma mamă din Grecia, OTE, a fost cumpărată de Telekom Germania).

 • George

  Apropo de cladiri nu prea vechi, stiati ca fosta cladire a Vulcanului, de pe Sebastian 88, a fost evacuata in 2016 pe motiv ca ar avea risc seismic ? Nu cred sa fie mai veche de anii ’60. Era acolo sediul ANAF – Directia Mari Contribuabili. Am fost prin mai cu 2 dosare de imprimante fiscale si m-a trimis portarul undeva in sectorul 3, pe Lucretiu Patrascanu.

  Eu suspectez ca, pe langa vechimea propriu-zisa a cladirii, a contribuit la degradarea structurii si faptul ca s-a construit chiar langa ea un bloc nou de locuinte. Se spune ca ii apartine lui Mitica Dragomir. Mie mi se pare exagerat de aproape; desi nu-s specialist, cred ca fundatia noului bloc ar fi putut, teoretic, provoca tasarea solului si craparea stalpului de rezistenta al vechii cladiri.

 • hm

  mi-a scăpat asta, dar nu mă miră nimica. Bun-înțeles că-i foarte posibil ca blocurile cele noi de-acolo să se-ndesească mai abitir și să se fi luat de la-nceput în calcul faptul că o să dispară și ultimele clădiri ale Vulcanului….

 • George

  Totusi, trebuie sa ai ceva “pile” sa te lase statul sa-ti trantesti ditamai blocul langa sediul ANAF. Una e sa fi fost suficient de degratata cladirea Vulcan dinainte, alta e sa sape cineva o groapa la nici 30 de metri. E prea mare coincidenta!

 • hm

  Poate a fost un.. blat.
  Nu știu cine are Vulcanul.

 • Cristian Ioan

  @Hm,
  Este corecta observatia:

  “Ciudată – foarte ciudată chiar – este marcarea cu bulină roșie a clădirilor Romtelecom”

  Cea de la mine din Vitan, ca si cea din Titulescu, au fost ridicate in anii ’50, special proiectate pentu centralele telefonice de atunci – echipamente cu inaltimea de 4m.
  Da, normativele seismice erau altele, mai slabe, dar aceastea erau CLADIRI PUBLICE, ar fi trebuit sa fie bine construite, sa nu prezinte risc seismic!

  Din 2012 este inchisa Posta Vitan, s-a mutat pe Bulevardul Unirii. Nu doar ca nu mai am oficiu postal linga mine, dar acesta era unul important, cel mai mare din sectorul 3!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>