despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Reciclaţi?

În sectoarele 1, 2, 3 şi 6 se găsesc containere pentru selectarea deşeurilor (hîrtie, plastic, sticlă). Că nu toată lumea aruncă gunoiul în containerul care trebuie, asta e altă chestie. Că firmele de salubritate însele colectează de-a valma deşeurile din aceste containere şi le mai selectează o dată, am aflat de la ştiri.

Da’ să ştiţi că eu nu reciclez aşa ceva, deşi pe hîrtia igienică pe care-am cumpărat-o ultima dată scrie:

(bine, 3R se referă probabil la ambalajul de plastic în care e învelită hîrtia igienică, da’ tot sună ca dracu’!)

5 comments to Reciclaţi?

 • Eu am aruncat separat timp de vreo 5 luni. Ma caram cu papornitele cu gunoi separat pe strada, burduseam portbagajul masinii, se holbau coclitii la mine cand indesam plastic in containere si tot asa pana am realizat ca nesimtitii il colecteaza separat dar il depoziteaza la gramada. Si am revenit la bunele obiceiuri – gunoiul intr-un singur loc.
  Hartia igienica se poate recicla, dar numai dupa ce ai folosit-o la scris pe partea nefolosita. Daca ai cu 3 sau mai multe straturi, am vazut si cu 5 !!! (pe cand ci 27?) stratul sacrificat il arunci si reciclezi restul.

 • hm

  Stau şi mă-ntreb, dacă tot este curentul ăsta bio, sau eco, sau cum vrem să-i zicem, n-ar trebui oare să folosim frunze în loc de hîrtie igienică?

 • Sau mai bine direct apă 🙂 E şi mai ieftin şi rezultatul este rapid biodegradabil.

 • Nu prea as vrea sa ne adancim in discutii cu ce posibilitati am avea ca e mai mult decat probabil sa devenim grobieni. Pe vremea lui Ceao cred ca ceea ce se numea hartie igienica se putea refolosi, daca nu macar ca sindrila, cel putin la retopit ca sa faci (ca)carton.
  E haioasa eticheta dar, evident, cred ca se refera la ambalaj. Altfel nu vad cum naiba sa reciclezi TP. Ca e biodegradabil e bine de stiut, sa o tii la frigider.

 • hm

  Oricum, între timp, producătorul a schimbat ambalajul. Cei 3R au dispărut!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>