despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Matty: una pe zi

6 comments to Matty: una pe zi

  • Concretramirez

    Moace de functionari pur sange! In fata maestrului, pe birou, este cumva si un cutit?

  • S-ar putea să fie un stilou.
    Sau cuţitul cu care îşi taie pâine, telemeaua şi roşia omul când vine prânzul (nu râdeţi, se mai practică şi acum, mai ales că majoritatea instituţiilor au frigidere prin birouri, iar cu ce salarii sunt, nici măcar meniul zilei la 12 lei nu ţi-l permiţi zi de zi).

  • hm

    nu numai la institutii (bugetare) se practica asta. Ca-si tin corporatistii coada sus, e altceva; da’ ce-ar mai da iama-n telemea, dac-ar ramane singuri in birou…

  • La corporatişti sunt birouri din alea separate doar cu paravane, cel puţin aşa e prin clădirile capitaliste în care am ajuns eu pe la diverse şedinţe, pardon, mitinguri, că cică aşa le zice acolo.
    La bufetul instituţiei corporatiste cu pricina erau numai mâncăruri ciudate, în porţii mici… nici vorbă de supă cu tăieţei, ceafă de porc, pastramă, şniţel, cartofi prăjiţi şi ce se mai găseşte pe la noi (da’ la noi e restaurant de ceferişti, se ştie că ăia au gusturi bune şi preferă mâncarea tradiţională). Iar cafea ori e de la Starbucks (şi costă cât tot salariul pe ziua aia), ori de la vreun automat unde preţul e ca la aeroport.
    Vă daţi seama cum ar fi ca, la o asemenea instituţie, să vină un funcţionar în blugi şi tricou, cu bicicleta (deja e umilinţa supremă, mai mare chiar şi dacă te vede şeful venind cu tramvaiul… dacă eşti sărăntoc, vii cu metroul în cel mai nefericit caz, nicidecum cu tramvaiul sau bicicleta), să pună pe masă ziarul, pâinea şi telemeaua, apoi să scoată fierbătorul şi să îşi facă o cafea? Păi cum naibii, să nu mai plătească la firma de catering prietenă pentru o porţie mică, scumpă şi fără gust de mâncare cu nume ciudat? Să nu plătească taxă de parcare la subsolul clădirii? Un angajat ca ăsta în 2 zile e concediat, cu I pe cartea de muncă.

  • hm

    contrazic la un aspect – vin, deja și destui corporatiști cu bicla, și nu doar în “casual friday”.
    Cel mai tare este clădirea unei mari companii de IT/jocuri de pe Expoziției, vezi acolo zeci de biciclete, scutere și
    motoare parcate.
    Dar aia nu e “corporație” tradițională.

  • Cunosc clădirea… o parte dintre cei din ea sunt şi în grupurile de biciclişti din care fac parte. Dar aia e altfel de corporaţie, iar IT-iştii peste tot sunt nişte oameni mai ,,libertini”, la fel ca artiştii (pe rastelul de la Sala Radio, de regulă, sunt ceva biciclete).

    Apropo, tot eu am scris mai sus, se pare că eram cu gândul la altceva şi am încurcat pseudonimele.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>