despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Ceasuri in locuri publice

Masura civilizatiei unui oras e data si de lucrurile de utilitate publica. Pornind de la toalete si trecind pe la cosuri de gunoi, chioscuri de bilete de transport, cismele si tisnitori, banci, parcari, placute cu numele strazilor si ajungind la telefoane publice, cutii postale si ceasuri de strada – chiar avem nevoie de toate astea.

Cite ceasuri publice sunt in Bucuresti? Cite sunt care si merg? Care e cel mai cunoscut? Stiti ca ceasul, celebrul ceas de la Universitate nu mai e acolo de vreo 10 ani? Si ca cel care era in ultima vreme in mijlocul intersectiei e mutat acum la semaforul de la Budapesta?  Cel de la Palatul CEC mai merge? Cel de la biserica lutherana? Si la Gara de Nord chiar te poti increde in ora exacta? E vreun ceas public in Romana, in Rosetti, in Dorobanti, prin Unirii? – ba scuzati, in Unirii este, este cel de la Coca-Cola. E un ceas care face serviciul public de vreo 15 ani si pentru care am tot respectul, fie doar in amintirea vremurilor cind chiar voiai sa stii daca mai ai timp sa prinzi ultimul autobuz care te duce-acasa.

1 comment to Ceasuri in locuri publice

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>