despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Vă plăcea blocul ăsta?

Păcat; tocmai se demolează!

Blocul se găseşte pe Căderea Bastiliei, înainte de intrarea Anasonului.

(prima poză de pe NORC)

10 comments to Vă plăcea blocul ăsta?

 • Chiar treceam zilele trecute pe acolo si ma intrebam de ce e atata forfota. Vezi? Intr-un spatiu retras de la strada, se va construi ceva nou si, cu siguranta, FRUMOS.

 • Hum, blocul arată mai curând a imobil (cu locuinţe) de raport şi nu oferă nimic deosebit din punct de vedere vizual. În concluzie: jos blocul vechi, sus blocul nou!

 • el bereninho

  Asta nu era de ala vechi?Sau nu vad bine.Acum ar fi culmea sa inceapa sa demoleze si blocuri interbelice,nu doar case.Vedem intr’o zi niste camioane langa Hotel Ambasador sau Aro-Patria…

 • hm

  Ne-ar mira? Chiar, blocul ARO – de exemplu – e monument istoric?

 • Da, in lista monumentelor istorice din 2004 este inscris la acest numar: B-II-m-A-19116, Blocul ARO -Patria, arhitect Horia Creanga, bulevardul Gh Magheru12-14, sector 1 (1931-1933).
  I-a pus cineva gand rau?
  Pe Caderea Bastiliei singurul monument istoric este casa de la numarul 90, casa de sfarsit de secol 19. Blocul nu era monument dar asta nu inseamna ca trebuia demolat. Din pacate avem putine monumente.

 • b.r.n

  Acum am intrat pe bing maps si am vzt cladirea masiva pe kre tocmai au demolat’o.Chiar nu’mi vine sa cred;as intelege ,fortat, cate o casa mica(nu,nici asa), dar nu un imobil rezistent vechi de peste 70 de ani.Pare k era construit in stil neo-romanesc…pakt,makr mai traieste pe bing maps.

  P.S.:Acum chiar nu m-as mira dak ar incepe sa dea cu bila in block-hausururi moderniste/art-deco.Majoritatea care se mai tin nu sunt inscrise pe lista,doar 187 si nici acelea nu sunt toate blocuri-blocuri.

 • TheRealBeren

  P.P.S.: Seamana la intrare(latura estica pe bing) cu Spitalul de Oftalmologie(?) din Piata Lahovary.Chiar,ce-i cu cladirea aceea mare k nu gasesc niciun fel de info pe net despre ea?

 • hm

  Blocul de pe Bastiliei e-ntr-adevăr mare, de-abia cînd te uiţi de sus îţi dai seama cît! Despre acţiunea de demolare în sine, văd că merge tare greu. Au reuşit să umple toată zona de praf, fireşte.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>