despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Civilizaţie publică VIII – completare

Vorbisem despre cîteva garaje vechi ale Bucureştiului interbelic şi amintisem şi de benzinării.

… aveam si benzinarii, nu? Aveam – chiar multe! Aratau cam la fel: niste colonade, unde erau si toalete publice si vreo doua pompe. Cu vremea, unele au fost dezafectate ca benzinarii (Romana, Grivitei) insa au fost pastrate ca toalete publice … Restul benzinariilor au fost desfiintate de tot (Baneasa, Gara de Nord, Lido, Opereta… de astea stiu eu!).

Din vechile benzinării au mai rămas în funcţiune mai multe decît crezusem la început. Cu ajutorul vostru am mai identificat cîteva.

O avem deci pe cea de la Mihai-Vodă (la Pompieri), o avem pe cea de la Piaţa Matache (unde colonadele s-au zidit – NORC), şi o avem pe cea de la intersecţia străzilor Tunari şi Mihai Eminescu (NORC).

Colonade – ca relicve ale benzinăriilor dezafectate – au mai rămas la intersecţia căii Griviţei cu actualul Mircea Vulcănescu (NORC), la intersecţia şoselei Mihai Bravu cu bulevardul Ferdinand (NORC), şi la interscţia străzilor Maria Rosetti şi Vasile Lascăr (fostă şi Galaţi):

6 comments to Civilizaţie publică VIII – completare

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>