despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Top 10 replici de agăţat tătici

Care zice că un bebe e magnet pentru gagici, habar n-are pe ce lume trăieşte. Un bebe e magnet de întrebări stupide. Şi dacă reuşesc să dau discret pe google ca să-i explic maimuţei cum e cu moleculele moleculare şi organele interne ale felinelor mari, cu cele de mai jos încep uşor-uşor să cedez. Aşa că dacă vedeţi într-o zi vreo cucoană cocoţată pe Statuia Aviatorilor, să ştiţi cine-a urcat-o acolo şi de ce…

1. Da ce nervoasă e!! – regret că nu beau alcool şi nici nu sunt suficient de sociopat să răspund pe măsură. Cînd are de-a face cu copii sadici, abuzivi, rău intenţionaţi, prost crescuţi, inadaptaţi, impertinenţi, subdezvoltaţi emoţional şi violenţi în acelaşi timp, în mod firesc, se enervează. Există cîteva moduri de a sintetiza cele de mai sus într-un singur cuvînt. Ar fi nedrept pentru copilul de care îţi baţi joc transformîndu-l în cele de mai sus, dar crede-mă că ai merita să îl auzi.

2. Las-o că e copil – Exact! Păi tocmai! Dacă e copil, trebe educat. Cam cînd ar trebui să încep să-l educ? După ce îi iese buletinul? Nu-l abuzez, nu-l bat, nu-l umilesc. Îi spun ce nu are voie să facă – acum. Şi nu am nevoie de permisiunea nimănui să fac asta.

3. Las-o că e fată – pardooon??? Pardooooooon????????? Ultimul lucru pe care vreau să-l scot din fii-mea e o speriată smiorcăită. Cînd o javră ca tine o să încerce să-i mănînce ficaţii, ultimul lucru pe care vreau să-l facă e să vină bocind la mine.

4. Las-o că e mică – nu i-am cerut să rezolve ecuaţii de gradul trei. I-am cerut să nu mai zbiere. Nu-mi spune că nu te deranja că zbiară, că nu te cred. Pe mine mă deranjează ORICE copil care e lăsat să zbiere, oricând, în orice situaţie. Ca regulă dictată de natura umană, cînd zbiară copiii altora, mă deranjează mai rău decît al meu. De ce îmi faci obsevaţie? Pentru simpla plăcere de a mă contrazice în faţa copilului meu – deci de a-mi submina calitatea la care ţin cel mai mult pe acest pămînt, aia de părinte, ceea ce îţi dă iluzia de putere şi deşteptăciune pentru o secundă.

5. Da de ce nu-i daţi… (ex. mîncare de la McDonald’s sau ORICE alt aliment, de obicei dulciuri sau suc acidulat) – speri să auzi că are cel puţin o intoleranţă mică, ceva. Nimic nu-ţi place mai mult pe lumea asta decît să compătimeşti copii bolnavi. N-are intoleranţe. N-are alergii. Slavă Cerului, e sănătoasă tun. Nu-i dau că nu-i dau. Aş avea nevoie de cinci ani să-ţi explic de ce nu-i dau şi de alţii zece să-ţi explic de ce n-ar trebui să mă întrebi niciodată de ce nu-i dau.

6. Ar trebui s-o daţi la sport – pe bune?????? De la trei ani, fii-mea bate oraşul cu mine. Are 50.000 de kilometri la bord. Mergi tu într-o săptămînă pe jos cît merge fii-mea într-o duminică, cheamă Arafatu’, ieşi de la terapie intensivă, şi după aia mai vorbim. A, şi dacă te-ai fi obosit să-ntrebi, merge şi la sport, mersi de grijă.

7. Aţi luat-o şi pe ea??? – da. De aia, ca să te oftici. Ca să meargă, ca să vadă, ca să înveţe, ca să se descurce, ca să aibă repere, ca să poată compara, critica, cere mai mult. N-am luat-o pe banii tăi. Dacă tu nu-l iei pe-al tău, problema e la tine, nu la mine.

8. Şi i-a plăcut?!? – pe un ton superior-libidinos, perverso-mieros, care exclude orice probabilitate să-i fi plăcut, cu referire la muzee, expoziţii, excursii, plimbări, concerte, evenimente etc, despre care ţoapa presupune că tre’ să fii Pleşu ca să-ţi placă. Da, i-a plăcut. Nu, nu s-a plictisit. Da, a înţeles. Da, o să ţină minte. Pentru că e obişnuită.

9. Ce se bucură! – adicătelea, nu se face să trăieşti aşa, fără figuri, mofturi, fiţe, ca orişice nehalit nescos prin lume. Copilu’ fără băşini, care va să zică, degeaba l-ai mai făcut. Dacă n-ai reuşit să-i inoculezi convingerea propriei superiorităţi faţă de restul rasei umane pînă la grupa mare, ai greşit pe undeva.

10. Şi… preferata mea, de departe. „De ce n-o tundeţi?” La asta, n-am nimic de comentat.

12 comments to Top 10 replici de agăţat tătici

 • lasă-ţi pleată şi barbă, pune-ţi ochelari fumurii. să vezi ce nu te mai deranjează nimeni cu lunile 🙂

 • Amiral Snagov

  De la pasopt citire! mamare, mamitica si tanti Mita…

 • hm

  prostia, perenă…

 • Anastasiu

  Am cam uitat cum e, sentimentul de a fi pus in situatiile astea!
  Mult… calm… trebuie!

  Imi aduc aminte de replicile acelea, insa, de genul “ah, fie-mea, la doi ani… (insert recita Luceafarul/alerga semimaratonul/canta la Vocea Romaniei here)”

 • florin

  M-ai dat gata cu “50 000 de km la bord”.

 • hm

  Reali, urbani…
  Si cu carte service 🙂

  Nu se vinde!

 • PaulIP

  Și mie mi se puneau astfel de întrebări când eram mai mic.
  Nu pot spune cât mă enervau…
  “Statistica” kilometrajului m-a uimit!
  Eu am început să bat Bucureștiul la pas de…când am învățat să merg!
  Plimbările din Vitan până pe la Calea Călărașilor erau ceva obișnuit pentru mine.

 • hm

  și nu e frumos să te plimbi și să-ți cunoști și înțelegi orașul?

 • PaulIP

  Plimbările îmi plăceau la nebunie! Și acum le-aș face, de-aș avea timp.
  Citind articolul, mi-am adus aminte de diverse persoane “deștepte” care nu mai conteneau cu sfaturi precum #2 și #4-#9 de aici…

 • hm

  de-astfel de „destepti” n-o sa ducem niciodata lipsa. Ei sunt dintr-aceia pentru care plimbarile sunt niste prostii.

 • high hui

  Daca imi permiteti, am si eu doua observatii auzite zilele trecute, la malul marii:
  – Vedeti ca ii e frig. Ar trebui sa o imbracati (temperatura aer 25 de grade si Simina, in full body kit, plutind fericita in lumea viselor in timp ce o plimbam cu caruciorul);
  – Trageti-i copertina la carucior, ca o deranjeaza soarele (ora 7 fara un sfert seara, soare aproape apus, nu tocmai Sahara in miezul zilei).
  Vorba aceea, toata lumea stie fotbal.

 • hm

  Cum am putut uita?
  „vedeti ca o trage curentul ” o sa ne insoteasca toata viata!!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>