despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

treaba, treabă.

Săptămînile trecute a circulat o poză cu stîlpișorii plantați pe trotuarele Căii Victoriei – smîngăliți cu niște cruci – arătînd ca niște pietre de mormînt.

Te făcea să trimiți în pizda mamii lor pe cei care puseseră mîna pe sprayul de graffitti – asta, dacă n-ar fi fost doar un trucaj; zona era neatinsă, firește:

A reacționat – delicios și din spatele calculatorului – și site-ul b365, fără a se obosi să trimeată – de-ndată ori ulterior – pe cineva să vadă dacă, într-adevăr, situația de pe teren corespundea cu cea virtuală.

Pe stâlpișorii de pe unul dintre trotuarele lărgite de pe Calea Victoriei au fost desenate mai multe cruci, potrivit unei fotografii postate pe pagina de Facebook București Realist.

Unde vreau s-ajung? Toată lumea – y compris Simply Bucharest – dă ceea ce se cheamă „dude”. Diferența între site-ul pe care ne faceți hatîrul să-l citiți și restul lumii este că noi – cînd dăm dude – mai și corectăm; dezmințim; ne dăm osteneala să nu lăsăm lucrurile așa…

Nu deșteptăciunea – ori iluzia ei – ne interesează. Ci adevărul; adică nu acel adevăr pe care-l credem noi cel adevărat.

De-aceea nu ștergem articole. De-aceea nu facem retușări ale realității. De-aceea publicăm erate și completări. De-aceea nu ștergem conversații și comentarii care nu ne convin.

De-aceea vrem să facem treaba așa cum trebuie ea să fie: treabă.

2 comments to treaba, treabă.

  • Ce poti sa faci daca unii prefera sa faca treaba mare ? 🙂
    Off-topic cum se mai zice pe romaneste: vezi ca au deschis mustaria ta preferata !

  • hm

    s-o facă, dar să nu împrăştie!!!!

    off-topic 😉 stai matale sănătos, că deja i-am călcat în două rînduri şi-am beut vreo 6 litri de must

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>