despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Tîrguri şi parcuri: nu

Să vedeţi ce s-a întîmplat. Mergeam ieri dimineaţă pe Aviatorilor, de la Guvern spre Statuie – şi de-odata, văd, pe partea cu parcul, un şir nesfîrşit de căsuţe albe:

M-am speriat. Nu văzusem ştirile; m-am gîndit că sîntem pe cale să fim loviţi de o teribilă epidemie de cufureală. M-am gîndit să mai fie cine ştie ce chestie pe care n-o-nţeleg, legată de imaginea ţării – însă mi-am revenit în clipa în care, apropriindu-mă, am văzut adevărul.

Căsuţele albe nu erau latrine, ci mici magazinaşe.

Da, oameni buni! Weekendul trecut s-a ţinut acolo un tîrg de antichităţi şi weekendul ăsta se ţine unu’ dă vintage.

Şi-acum urmează nedumerirea – sîmbăta şi duminica e tîrg, dar LUNI, MARŢI, MIERCURI, JOI, VINERI avem doar un nişte căsuţe-nchise! Merită să-ţi baţi joc de unul dintre cele mai frumoase părculeţe?

Aşa cred eu – un parc e un parc. Nu e talcioc, nu e obor, nu e altceva.

A, şi sînt şi toalete (ecologice) în spatele căsuţelor, pe vechea alee de călărie.

4 comments to Tîrguri şi parcuri: nu

 • adela

  Sa inteleg ca mergeai pe Bulevardul Aviatorilor, dinspre Piata Victoriei spre statuia Aviatorilor, iar casutele albe erau amplasate pe partea stinga a directiei in care mergeai tu…..
  Stii, creierul meu proceseaza exprimari logice, concrete si coerente…..
  Fiindca veni vorba, esti chiar din Bucuresti? Ori esti asimilat?

 • Harvey

  @ Adela

  Te rog din suflet, da-mi un sfat. Problema este ca sunt asimilat in Bucuresti. Mentionez ca traiesc aici de zece ani, ca nu scuip coji de seminte in parc, pentru ca, stupoare, nu mananc seminte, ca arunc biletul RATB intotdeauna la cos dupa ce il folosesc, si nu calatoresc niciodata fara bilet, ca o ajut, din cand in cand, pe vecina de la etajul doi, operata pe cord, sa urce cu sacosele de la piata. Totusi… raman un asimilat.Spune-mi, te rog din suflet, ce sa fac:
  a. sa ma spanzur
  b. sa ma impusc
  c. sa iau cianura (si daca da, de unde, sunt convins ca stii cel putin trei locuri)
  Bineinteles, mai e si varianta “sa ma intorc naibii” de unde am venit, si imi cer milioane de catraliarde de scuze ca nu am “ramas naibii” acolo de la bun inceput. Astept un sfat, nu ma lasa, si daca nu-ti pasa de drama mea personala, gandeste-te, te rog, la concitadinii tai, adevaratii bucuresteni, care sufera cumplit de pe urma prezentei mele aici.

  PS
  Am consultat indreptarul ortografic inainte de a intocmi raspunsul, sper ca m-am descurcat.

 • hm

  @adela:
  Guvernul e Guvern; clădirea e-acolo de vreo 70 de ani. Statuia e Statuie; e acolo de-aproape 75 de ani. Parcul e Parc; e acolo de… uite, nu ştiu. Probabil pentru că sînt un asimilat. Ca mulţi alţii, vinovaţi că au pe undeva vreun strămoş care acum 50-60 de ani cobora de pe tren c-un geamantam mare în Gara de Nord.
  Fireşte, am putea fi cu toţii împuşcaţi; ar fi mai simplu.
  Vom lăuda de-acum înainte puritatea vecinilor care s-au născut în Berceni/Titan/Militari… şi care nu au ajuns niciodată în Piaţa Romană. Care n-au pus piciorul într-un muzeu. Care nu ştiu să ajungă, pe jos, din Piaţa Unirii la Universitate.

  Asimilat, spuneţi?
  Avem voie să folosim metroul? Putem îndrăzni să ne aşezăm pe bănci în parc? Ne putem căsători cu bucureştenii nativi şi puri?
  Felicitări, Doamnă.

  Harvey, mulţumesc!

 • @hm, genial! 😀
  (yeah, I know, mă repet. da’ nu pot să nu, că prea-mi place.)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>