despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Adunate şi… reluate!

scris de Ando

Mult a fost, puţin a rămas… Se pare că cei de la Astaldi s-au pus serios pe treabă şi nu-i exclus ca, după ce în iunie au dat drumul la primul sens al pasajului Mihai Bravu-Văcăreşti, cel peste Splaiul Unirii, să termine în decembrie şi celălalt sens. Dă Doamne, să-l vedem şi pe ăsta gata la termen!

Din păcate, Şoseaua Iancului şi bd. Pantelimon au ghinion ! Soarta constructorului – Tehnologica Radion – este incertă şi nu se ştie cum şi când se vor finalize lucrările la aceste două artere…

Au dispărut blocurile antiasediu din beton de pe trotuarul din faţa fostului sediu al ambasadei SUA de pe Batiştei şi, aşa cum prevedea Freesys aici… au apărut maşinile pe trotuar… Totuşi, având în vedere configuraţia trotuarului, eu chiar aş face acolo o zonă de parcare pentru că – după cum se vede în poză – pietonii au destulă “bandă” pe lângă gardul clădirii.

Au fost aici două interesante episoade despre fabrica de oţet de pe strada Ion Maiorescu. Ei bine, după aproape patru ani, situaţia este aproape identică. Spun “aproape identică” pentru că, între timp, peste ruinele fabricii a năvălit, cu cunoscuta-i tenacitate, cine altul decât… oţetaru‘!

6 comments to Adunate şi… reluate!

 • Ando

  Scuze pentru greşeala din text: ruinele fostei fabrici de oţet se află pe strada Titu (nu Ion) Maiorescu, aşa cum se vede şi în ultima poză !

 • hm

  asta ca străzile Mărăști și Mărășești, pe care le-ncurci cam în toate orașele din țară 🙂

 • La pasajul Mihai Bravu nu se mai lucrase nimic de pe vremea când era Elena Udrea ministru. În mai puţin de un an, îi dau zor să termine ambele sensuri.

  La metrou în staţia Laromet din primăvară nu s-a mişcat un pai şi n-a călcat cizmă de Dorel pe şantier. De la 1 septembrie se lucrează şi noaptea, la lumina reflectoarelor.

  La Buzeşti timp de 3-4 ani nu se lucrase nimic, doar cu gura (de ONGist. Gagicile de pe acolo se mutaseră). În mai puţin de un an, au demolat şi hala, au făcut şi bulevardul.

  Se vede treaba că era posibil să se termine toate marile lucrări de ani de zile, dar nimeni n-a vrut, le-au ţinut pe loc cu anii, lăsând să se adune mizeria şi noroaiele şi să se blocheze traficul în jur.

 • Alex

  Fabrica de Otet se afla intr-un litigiu foarte complicat, implicand multe parti “flamande” in a construi acolo un mini-cartier rezidential !
  Deocamdata…se darama de la sine..in asteptarea verdictului ! Imi aduc aminte ca acum vreo zece ani…am vrut sa fac si eu o oferta..Am fost sfatuit “prieteneste”…sa ma plimb mai bine, prin Cismigiu !!??

 • Ando

  @Alex: acum m-am prins de ce a ramas scris pe poarta de metal “Observatori si arbitri”

 • Alex

  Ando@
  ..da, asa e !

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>