despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

construim

Bucureștiul este iar în boom imobiliar. Nu doar în centru – unde fiecare parcelă se cade a fi valorificată – ci și mai pe la margini. Bun-înțeles, sînt zone care urcă – și urcă în continuare – pe piață.

Cum ar fi – încă!!! – partea nord-estică: Floreasca-Pipera-Aviației-Băneasa. Mi-e și frică să trec pe aici; mereu se ițește cîte-un zgîrie-nori nou, pe care nu-l știam.

Cu toate astea, zona nu-i avantajată de legătura cu centrul. Slavă Domnului, are metrou; dar transportul de suprafață e rămas rău în urmă.

Autobuzul 135 se chinuie groaznic să iasă de aici – doar pentru a se bloca mai încolo, pe Calea Floreasca. Tramvaiul 5 vine rar și se hurducăie pe niște șine lăbărțate, care ar fi trebuit schimbate de 10-15 ani; este o porcărie.

Cît despre traficul auto particular, este gîtuit pe rocada ineficientă Aviatorilor – Caranfil – Pasajul Băneasa – Aerogării… De ce nu se începe lucrul la nenorocita aia de prelungire a străzii Avionului, ca să facem o scurtătură spre Băneasa-Pipera? Of!!!!

Dar cînd vezi cît se construiește și prin zona Pasajului Băneasa, zău că te crucești. Și cît loc mai este, să mai faci un cartier întreg!!!

Unde mai încape? Ce va fi? Cum vei ajunge aici? Cum vrei pleca?

Vom vedea.

6 comments to construim

 • Ando

  Aoleu, ce amalgam mizerabil de clădiri noi e pe acolo!Bine zis la final “Cum vei ajunge aici? Cum vrei pleca? “. Bineînţeles, că problema transportului de persoane e ultimul lucru la care s-au gândit proprietarii.:-(

 • hm

  Ce sa mai zici de paduchosenia dintre Caranfil si Nordului 🙂

 • Alex

  La ora actuala exista in lume, foarte multi bani (cu mai multa ori mai putina acoperire, dar asta e alta discutie) in cautare de “plasamente”…nu neaparat rentabile !! Nemaivorbind de faptul ca “investitiile” in imobiliare (in special in cladiri de birouri) sunt o forma (mai mult ori mai putin voalata) de a da cu DERO…Astfel se explica faptul ca Romania, Bucurestiul in speta are un numar absolut imens de “spatii de birouri”…ce nu se justifica rational sub nicio forma ! Astfel au aparut ca ciupercile “meliarde” de blocuri turn, ce stau in pielea goala..da’ important e ca s-au construit ??? Romania este noul/vechiul paradis al cooperativei Nufarul SA…

 • Alex

  …cat despre “piata imobiliara” versus “cultura economica” a romanului..poate ar trebui sa vorbim mai pe larg, eventual intr-un articol separat; sunt absolut siderat de ce “junghiuri” de case de carton poate cumpara “noua generatie”…si la ce “scoruri”..in conditiile in care “noi batranii” puteam face usor distinctia dintre o pereche de “pumeti” facuti in RFG si unii facuti in Bulgaria ! Ei nu fac diferenta intre caramida si rigips !!!!

 • hm

  Nici ei, nici banii lor 🙂

 • Alex

  @hm
  Bine zis….!!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>