… uneori, cînd vreau să-mi priască pauza de prînz, fac cîte-o plimbărică pe străzi liniștite, cuminți, pe care le știu piatră cu piatră; casă cu casă. Vreau să-mi tihnească și să-mi liniștesc creierul, cum s-ar zice.
Dar ce tihnă, ce liniște, fratele meu, cînd îți sar în față bîzdîgănii arhitecturale ce-ți dau peste cap ecosistemul nervos?
Iaca poznă – dacă vreți exemplu!
… ce-o fi oare belitura aia de pe zid, jumatea aia de butoi holbată spre lume? Mister…
Mai vreți exemple? Doi pași să mai faci, și mai dai peste altceva:
… casa asta tre’ să fi participat la festivalul cetîrnelor, altfel nu-mi explic rostul acestei alcătuiri.
Și uite-așa, se duce naibii liniștea căutată.
Belitura de pe zid este anticiparea faptului ca pe structura metalica atasata fatadei va creste relativ repede o bogata iedera. Din iedera aia se va decupa atunci o gaura care va permite luminii sa intre in baia aia (ca banuiesc ca nu-i o panderie acolo) ca sa se poata barbieri omul la lumina zilei. La a doua e vorba de o amenintare directa de a nu-ti lasa masina sub geamurile lui 🙂
mulţam! bine că există explicaţii, dar tot nu-mi place ce văd acolo!
Nu stiu daca e explicatie in adevaratul sens al cuvantului caci habar nu am ce-or fi gandit in realitate proprietarii acelor case. Deci ramane la stadiul de ipoteza 😉
Eu astept cu nerabdare “elevatii” care sa ne replice acid: “aveti o mentalitate de muncitori necalificati!” sau “cine nu cunoaste nobila arta a arhitecturii, sa isi tina gura!”
Macar inutilitatile acestea urate:
– sunt mici, nu sunt colosi de 20 de nivele rasariti in zone protejate;
– sunt facute pe banii apropritarului, nu pe bani publici precum “cartoful in tzeapa”!
Elevaţii o duc bine: învaţă pe alţii!
http://www.paginademedia.ro/2014/10/adela-parvu-a-intrat-in-echipa-pro-tv/
Revin dupa muuult timp:
-vila cubista imi place, iar “Belitura de pe zid” este, evident, hublou de transatlantic, specific unor cladiri din perioada interbelica. Lispeste catargul de antena!
– copertina stramba si cu proptele este hidoasa, da.
Insa cum trotuarul ingust nu este prevazut cu bloariz sau stalpisiori de protectie, explicatia “o amenintare directa de a nu-ti lasa masina sub geamurile lui” este perfect plauzibila!
La fel de elocventa precum clasicul panou “Nu parca in parta mea, ca se sparge roata ta!”