despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

te doare capu

… uneori, cînd vreau să-mi priască pauza de prînz, fac cîte-o plimbărică pe străzi liniștite, cuminți, pe care le știu piatră cu piatră; casă cu casă. Vreau să-mi tihnească și să-mi liniștesc creierul, cum s-ar zice.

Dar ce tihnă, ce liniște, fratele meu, cînd îți sar în față bîzdîgănii arhitecturale ce-ți dau peste cap ecosistemul nervos?

Iaca poznă – dacă vreți exemplu!

… ce-o fi oare belitura aia de pe zid, jumatea aia de butoi holbată spre lume? Mister…

Mai vreți exemple? Doi pași să mai faci, și mai dai peste altceva:

… casa asta tre’ să fi participat la festivalul cetîrnelor, altfel nu-mi explic rostul acestei alcătuiri.

Și uite-așa, se duce naibii liniștea căutată.

6 comments to te doare capu

 • Belitura de pe zid este anticiparea faptului ca pe structura metalica atasata fatadei va creste relativ repede o bogata iedera. Din iedera aia se va decupa atunci o gaura care va permite luminii sa intre in baia aia (ca banuiesc ca nu-i o panderie acolo) ca sa se poata barbieri omul la lumina zilei. La a doua e vorba de o amenintare directa de a nu-ti lasa masina sub geamurile lui 🙂

 • hm

  mulţam! bine că există explicaţii, dar tot nu-mi place ce văd acolo!

 • Nu stiu daca e explicatie in adevaratul sens al cuvantului caci habar nu am ce-or fi gandit in realitate proprietarii acelor case. Deci ramane la stadiul de ipoteza 😉

 • Cristian Ioan

  Eu astept cu nerabdare “elevatii” care sa ne replice acid: “aveti o mentalitate de muncitori necalificati!” sau “cine nu cunoaste nobila arta a arhitecturii, sa isi tina gura!”

  Macar inutilitatile acestea urate:

  – sunt mici, nu sunt colosi de 20 de nivele rasariti in zone protejate;

  – sunt facute pe banii apropritarului, nu pe bani publici precum “cartoful in tzeapa”!

 • Cristian M Ioan

  Revin dupa muuult timp:
  -vila cubista imi place, iar “Belitura de pe zid” este, evident, hublou de transatlantic, specific unor cladiri din perioada interbelica. Lispeste catargul de antena!

  – copertina stramba si cu proptele este hidoasa, da.
  Insa cum trotuarul ingust nu este prevazut cu bloariz sau stalpisiori de protectie, explicatia “o amenintare directa de a nu-ti lasa masina sub geamurile lui” este perfect plauzibila!

  La fel de elocventa precum clasicul panou “Nu parca in parta mea, ca se sparge roata ta!”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>