despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

te dereglaşi, sfinte Dumitre

… între ce scrie-n calendar şi ce-i afară, pe geam, se petrece un soi dedereglare.

Unde-i Sfîntu’ Dumitru ăl bun, care tre’ să vie cu cer senin, cu soare, cu tufănele, cu vreme – măcar – de… ştiţi voi!… toamnă!

Şi-afară, iacă, ninge!

Sfinte Dumitre, parcă erai patronul Bucureştiului matale, nu al vulcanizărilor!

6 comments to te dereglaşi, sfinte Dumitre

 • Ninge… aşa că ne vom lovi din nou de aberaţiile legislative şi administrative de la noi.
  Contractul de deszăpezire, de regulă, e făcut cu începere de la 1 noimebrie (aşa a fost anii trecuţi). Deci nu vă aşteptaţi să deszăpezească cineva străzile, dacă nu cumva mâine o să fie cald şi se va topi zăpada.
  Toţi oamenii au OBLIGAŢII să deszăpezească singuri trotuarele, deşi toţi plătesc taxe, impozite şi mai plătesc şi salubritatea care, toeretic, se ocupă şi de deszăpezire. Autorităţile probabil nu ştiu că oamenii de rând mai merg şi la muncă, la studii, la piaţă, nu stau în casă s-o frece ca să mai aibă timp şi de dat zăpada.
  În România e interzis să circuli cu bicicleta pe străzi acoperite de gheaţă, zăpadă sau polei, chiar dacă ai cauciucuri cu ţinte metalice sau cauciucuri de MTB sau fat-bike. În Olanda şi Elveţia poţi să circuli legal cu orice bicicletă pe orice fel de vreme, iar prioritare la deszăpezire sunt, în ordinea asta, trotuarele, pistele de biciclete, benzile pentru autobuz şi abia apoi restul carosabilului. Evident, munca asta o fac primăriile lor, spre deosebire de ale noastre care nu ştiu decât să dea amenzi firmelor şi asociaţiilor de proprietari că nu au deszăpezit trotuarul din faţa blocului.
  Transportul în comun pe ninsoare/zăpadă în Bucureşti e ca şi inexistent. Urmează marele val de CO şi medicale la RATB, că nimeni nu vrea să lucreze pe vremea asta.

 • Ando

  Aoleu,nea Dumitre,ai feştelit-o rău de data asta 🙁

 • PaulIP

  Fiecare face ce poate… 🙂
  Să fie vre-un semn al vremurilor urmatoare?

 • Anastasiu

  coada la vulcanizare e mai mare decat coada la moaste de la Mitropolie 🙂
  nu e bine deloc pentru IPF Daniel 🙂

 • Se pot face slujbe de binecuvântare a noilor cauciucuri.

 • hm

  Obligatoriu trebuie M+S – mătănii şi sfeştanii.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>