despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

7 mașini vechi – LI

Ne-am întors! Și cu forțe proaspete – începînd cu episodul de azi, vedem și mașinile vechi pe care ni le-a trimis un nou prieten al seriei noastre, Cosmin!

Cosmin ne-a găsit un Peugeot 404, bibilit și dichisit, mîndria proprietarului:

Mai vedem un Opel Rekord vechi – coupe – model A:

Ando l-a pozat – și-a mai pozat și o raritate – o Toyota Tercel din prima serie (au fost vreo cinci), din 1979:

Nici acest Datsun/Nissan Bluebird nu-i de lepădat, nu? E cam din aceeași perioadă cu Tercelul. Modelul e un 910 – ceea ce vă ajută să vă faceți o idee cîte generații de Bluebird au fost înainte; că după… nu mai știu!

Tot Ando mai are înc-o japoneză: un Hyundai Excel X1, ca să fim exacți:

… e de prin 1985.

Mergem mai departe. Un arc peste timp, în familia micuțelor Fiaturi; un 600, pozat de Ando… și un Panda tare haios, găsit de Cosmin:

… admirăm iar eleganța simplă produsă de același Fiat și preluată de ruși, prin Lada; mașina veche – 1500 – e găsită de mine; cea mai nouă – 2105 -, de Cristian Malide; nu miră pe nimeni că vechitura pare că se ține mai bine pe picioare decît sora mai tînără…

Încheiem – că ajungem și la încheiere – cu două Dacii 1100 ruginite și lăsate cam de izbeliște. Cea albă e tot de la Cosmin; cealaltă – într-o culoare foarte potrivită modelului – de mine:

(lista completă a episoadelor şi a maşinilor publicate – aici)

Dacă aveţi întrebări despre unele dintre maşinile publicate, vă stăm la dispoziţie.

24 comments to 7 mașini vechi – LI

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>