despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Parkour

Să lucrezi în clădirea asta poate fi plăcut:

E o clădire de birouri, pe Tudor Vladimirescu, imediat după intersecţia cu 13 Septembrie. Se cheamă Tati Center. A fost construită prin 2004-2005. Cu siguranţă cei ce-au proiectat ieşirile de urgenţă din spate sînt nişte oameni care ştiu multe lucruri. Eu unul bag mîna-n foc c-au auzit de parkour.

Pentru că altfel cum ar fi gîndit o scară de incendiu care se termină la vreo patru – cinci metri deasupra solului?

Parkour-neparkour… (rimează c-o urare de bine)

6 comments to Parkour

 • Herodot

  Fiind o cladire cam inalta si, din ce vad, fara balcoane sau terase eu zic ca a fost proiectat mai degraba ca spatiu pentru fumatori…ca sa nu mai coboare atatea scari sau sa astepte liftul. Desingul te-a inselat, pesemene ;).

 • hm

  Spaţiul este inadecvat pentru fumători, oricît de mult i-ai ostraciza.
  Scara e scara, trebuie să ajungă şi la sol – oi fi eu de modă veche, nu ştiu! Iar scara asta, din moment ce-au construit-o, trebuie să aibă rol de ieşire de urgenţă. Altfel făceau nişte balcoane.
  Rămîn la părerea că-i o treabă gîndită cu parkour-ul.

 • Dat fiind că în România nu există norma de a plasa scara de evacuare în caz de incendiu pe exteriorul clădirii, arhitectul a făcut un fel de mix: până la un anumit etaj prin exteriorul imobilului, apoi prin interior. E o aiureală însă că e făcută din betoane, nu m-aş mira ca treptele să fie acoperite cu o gresie deosebită. Pe ansamblu, am sentimentul că e făcută în ciuda standardelor şi a bunului simţ. Mai ai poze cu mutanţi din ăştia?

 • hm

  În România mai este şi bunul obicei de-a ţine încuiate şi blocate ieşirile în caz de urgenţă.
  Poze nu mai am, dar tare mă tem că nu-i un caz singular. Cred că s-a mai scris despre scara asta acum ceva vreme (parc-am văzut un material filmat de-asemenea, dar s-ar putea să mă-nşel).
  Dacă mai prind o frumuseţe de-asta… pac! la Războiul!

 • Hehe, încerc să-mi imaginez cum ar sări treptele din două în două softiştii de la Freescale la o alarmă de incendiu. O situaţia de tipul acesta ar trebui filmată!

 • doar eu

  da mai oameni buni ,dar scara de incendiu continua pe interior de la mezanin pana la parter…..in poza nu se vede usa de iesire…..dar este unul acolo….MARIN NICOLAE un fel de sef se crede el care tine toate catrafusele pe scara…..doamne fereste de ceva ca te impiedici de toate alea…iar la iesire te asteapta…un caine.nu musca,dar dupa toata spaima te mai trezesti si cu el in fata….si instructajul de incendiu lasa de dorit mult….tot el se ocupa cu asta si cu protectia muncii.ai semnat si esti deja instruit…ar trebui ca patronul sau administratorul sa fie mai atenti la ceea ce face acest MARIN.balcoane sunt in curtea din interior si exista si terasa.multumesc.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>