despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

ora 7

ora 7 a sosit!

dimineața a venit!

… și becurile de pe stradă s-au stins, firește – că doar cetățenii, lua-i-ar gaia, n-au nevoie de lumină să meargă pe trotuar.

Lasă-i să-și rupă picioarele-n gropi, lasă-i să calce în toți căcații, lasă-i să dea șoferii bezmetici peste ei, lasă-i să se sperie de cîini și hoți!

Da: la 7 dimineața punct – punctualitate dintr-asta e-un lucru foarte mare pentru tîmpiți! – becurile de pe stradă se sting, chiar dacă-i încă întuneric afară.

Frumos oraș.

10 comments to ora 7

 • PaulIP

  Oare cine se ocupa cu aprinsul si stinsul lampilor?
  Probabil acel/acei cineva nu a/au auzit de schimbarea orei.
  Nu ii/le doresc decat sa mearga la ora aceea pe strada!

 • hm

  Intr-o vreme auzisem de nuș’ce naibii de senzori de lumină și că lămpile stradale se aprind nu în funcție de oră, ci de lumina naturală scăzută.
  Dap 🙂

 • Senzorul e un Dorel care umblă la nişte comutatoare (sau stă la o tastatură a unui calculator care controlează nişte comutatoare) :))

  Lumina se stinge la ora 7 de mult timp. Fii totuşi fericit că stai în Rahova şi străduţele de la tine arată cât de cât decent (asfalt, borduri, garduri etc.). În Drumul Taberei e noroiul până la gleznă pe străzi, iar aleile dintre blocuri au fost sparte… şi lăsate aşa.

 • hm

  La naiba, la 7 se stingea şi-acu’ 25 de ani!
  Mai încolo, cînd mai înaintează iarna, ştiu că se stinge pe la 7-jumate măcar.

  Despre calitatea luminii, nu mai zic nimic. Mai ales becurile din parcuri, alea nu-s bune nici s-atragă gîngăniile vara – chioare rău de tot…

 • PaulIP

  Si daca “Dorel” stinge luminile la ora 8 este crima?
  Ca nu cred ca saraceste orasul de consum mentinut cu o jumatate de ora sau o ora mai mult.

 • PaulIP

  Probabil am mai spus-o, dar ma simt oribil cand vad mesajele astea de “hai sictir!” (scuze pentru exprimare!) adresate noua, cetatenilor, de cei din municipalitate (care probabil au uitat ca si ei sunt cetateni).

 • hm

  orice corporaţie are partea sa de zevzeci inumani care demonstrează că la un bec care arde mai puţin cu un minut se face atîta şi atîta economie; chestiile astea dau grozav în raportările anuale…

  Vezi asta în toate…

  Regimul corporatist naşte monştri, cînd ajunge să trăiască pentru sine. Reducerea cheltuielilor directe şi indirecte este, de cîţiva ani, răspunsul la orice întrebare. Pentru reducerea cheltuielilor se angajează şi se formează oameni, se alocă bugete de salarii şamd. Şi vezi că o „investiţie” de 30.000 Euro anual în reducerea cheltuielilor nu scoate decît un „saving” de 20.000 de Euro. Să nu te miri!

  Idioţia şi birocraţia în sistemul corporatist privat este imensă, şi mai obtuză ca în cel de Stat!

  O companie care, de exemplu, investeşte într-un sistem intern electronic de raportare se loveşte de opoziţia companiei externe de audit care cere… hîrtiile din spatele operaţiunilor electronice.

 • C.D.Mocanu

  Serviciul de iluminat public este reglementat prin lege. Printre alte prevederi “generoase” se află şi obligativitatea existenţei unui sistem inteligent, centralizat de comandă şi control a iluminatului. În Bucureşti, concesionarul serviciului se joacă pe bani buni de-a sistemul “inteligent”.
  De curând o companie mare, cu tradiţie şi realizări importante în energetica românească, şi-a anunţat oficial angajaţii că din raţiuni de reducere a cheltuielilor, nu vor mai avea hârtie igienică la toalete.Îmi este mie jenă să le dau numele dar ar merita!

 • hm

  Așa e mereu! Hîrtia igienică e prima pe lista căcăcioșilor care fac economii!

 • Apropo de hârtie, la noi pe etajele unde mai sunt şi alte instituţii în afară de a nostră, se dă hârtia igienică pe numărul de angajaţi, un sul pe săptămână de persoană, ca să nu se fure de la baie. La etajul nostru se pune câte un sul la fiecare budă în fiecare zi.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>