despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Mega Image la Eva

… tot bucureșteanul ține minte EVA – magazinul de pe Magheru. După ce a trecut în desuetudine, magazinul a devenit librărie, pe vremea cînd Diverta încă lăsa impresia că e ceva de capul ei.

După doi-trei ani de suferință și de prețuri mari, spațiul comercial a redevenit un soi de EVA – un soi de haloimăs de buticuri de lux, chestii de afișat în vitrine și cam atît; era la mintea cocoșului că n-avea cum să meargă.

Iacă, azi EVA se transformă iar.

În ce? Păi în ce se poate transforma un spațiu comercial bucureștean, dacă nu în Mega Image?

7 comments to Mega Image la Eva

 • Ando

  Totuşi, culmea ar fi un “şopângău”
  http://www.mega-image.ro/corporate/shop_and_go.php
  amenajat în cadrul unui…magazin Mega Image 🙂

 • hm

  sau în Carrefour 🙂

 • bogdan71

  Shop & Go (Run ???) sunt franșize, adică nu sunt proprietatea Mega Image. Ele se pretează spațiilor mai meschine și cartierelor fără ștaif, bunăaoară Matei Ambrozie, unde domiciliază subsemnatul.
  Cât despre Eva, e păcat că a dispărut. Chiar dacă de sorginte comunistă, devenise un brand al Bucureștilor. Toate damele bine, și chiar și domnii, se mai înțoleau de pe la Eva. Nu pot să nu mă gândesc că a fost sacrificat de dragul prosperității mall-urilor doldora de cârpe de import, duble sau triple la preț și de o calitate net inferioară. E păcat că nimeni nu s-a gândit să reînvie magazinul Eva.

 • hm

  păi nici dame bine nu mai sunt.

 • Franşize nu au cum să fie, sunt francize (e ceva diferenţă între termenii ăştia 2).

  Am avut ,,plăcerea” să vizitez Belgia, de unde vine Delhaize Grup (ceea ce la noi se cheamă Mega Image). Există şi acolo Delhaize Shop & Go şi Delhaize. Delhaize e cam ca un Shop&Go de la noi, iar Shop&Go e ceva mic, cam cum ar fi La Doi Paşi de la noi. Şi acolo, 99% din marfa din ele e alimentară, dar sortimentul e slab rău (rar găseşti mai mult de 2 mărci diferite pe un tip de produs, cu excepţia scutelecelor şi hârtiei igienice, care au raionul lor, pentru că belgienii – adică imigranţii – se înmulţesc ca iepurii pentru ăia 40 euro/copil minor/zi cât e alocaţia)… mărfuri ,,consacrate” la noi, precum gaufrele ,,blegiene” şi îngheţata la cornet în cutii de 8 buc. nu există acolo… Nu există nici specialităţi sărate de patiserie, toată ,,Boulangerie” înseamnă croissante cu ciocolată, miere, zahăr… totul dulce, chiar şi pâinea (o franzelă normală nu găseşti nici în ruptul capului, cel mult nişte chifle dacă te duci dimineaţa la prima oră; am încercat în 5 magazine să caut nişte merdenele, covrigi sau echivalent… degeaba). A, da, şi toate se închid la 19:30 sau 20, după 20 nu mai găseşti deschise în Bruxelles decât cafenelele şi restaurantele… până şi magazinele alimentare din mall-uri se închid la 20!
  Aşa că eu zic să ne bucurăm de Mega Imageurile, Bilele, Kauflandurile, Lidlurile şi Auchanurile noastre.

 • se mai deschide un megaimaj între Moşilor şi Carol, peste drum de clădirea aia de la Armenească de-a ars acu’ ceva ani. adevărul e că era nevoie, să tooot mergi încă 200 de metri până la următorul cel mai apropiat :))

 • Ando

  boemul:am văzut eu că se construieşte ceva pe terenul ăla dar e împrejmuit,poarta era închisă, afiş “canci”… deci tot MegaImage e şi ăla.
  Foarte bine.La urma-urmei, piaţa va decide.Inseamnă că le merge încă.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>