despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

comentarii

arhiva

garduri şi proşti

Ştiţi prea bine – cu cît gospodarul unei instituţii publice e mai meschin, mai mărunt, mai mărginit, pe-atît gardul e mai mare, mai înalt; pe-atît e poarta mai îngustă, uşa mai dosnică.

De nimica nu se teme gospodarul ca de ochiul nevinovat al cetăţeanului, aruncat în ograda sa.

Odinioară, instituţiile se făceau frumoase, somptuoase, maiestuoase, să transmită oamenilor şi oraşul mîndrie şi încredere. Iar gardul – Doamne, gardul! – era doar o chestie sugerată, o convenţie ce delimita spaţiul public de cel privat.

Gospodarul de azi urăşte vechile gărduleţe.

Urăşte ca omul să vadă-n bătătura lui. Urăşte ideea de spaţiu public.

Iacă exemplu!

… fain gărduleţ, faină portiţă! Dar nu pentru standardele Secolului 21, care dacă nu va fi al gardurilor, nu va fi deloc!

11 comments to garduri şi proşti

 • Ando

  Mulţumesc. Asta ca să ştim pe cine înjurăm.MApN(ca şi alte instituţii publice)se plânge permanent de lipsa banilor.In schimb,din banii ăia puţini îşi rupe de la gură,nu-i aşa, pentru “urgenţe” de genul celei semnalate mai sus.
  Aspect aparent minor, dar-la nivel de ţară- dacă te uiţi aici: http://www.porcisme.ro, te ia cu fiori pe şira spinării…

 • Cum remarcam si eu, nu mai traim in Micul Paris ci in Micul Alcatraz.

 • PaulIP

  Daca vacile ar avea inteligenta acestor … gospodari, ar incepe sa pasca asfaltul!
  Vechiu gard era ataaaat de simpatic!
  Mai exista acest model altundeva in Micul New Delhi?

 • Cristian Ioan

  Deosebit de hidos! banuiec ca intre timp nu ami exista nici bucata initiala de comparatie, ca si poatra a fost acoperiat cu platicul translucid …

 • hm

  nu, bucata neafectată și… neplastifiată a rămas. Clădirea pare a avea două administrații 🙂

 • PT

  Ce imbecili….scuzati-mi expresia. Era fain asa, gardul scund. L-au facut si p-ala varza 🙁

 • bogdan71

  Păi exemplul cel mai frapant este gardul ilegal al Casei Popor(c)ului, ridicat pe terenuri pe care mulți dintre foștii proprietari probabil că deja le-au recîștigat în instanță. Ce-au de ascuns aleșii neamului ? De ce se izolează la 1 km de orice altă construcție din oraș ? (Casa Academiei nu se pune, acolo sunt tot EI și de-ai lor)
  Nu pot să nu fac paralela cu gardurile țepene ale centrelor de fier vechi (erau – și poate mai sunt – vreo două acum vreo 7 ani pe Str. Valeriu Braniște, pe care o băteam atunci zilnic cu piciorul). Ăia ascundeau mai un capac de canal, mai o șină sau macaz de tren. Regula de trei simplă s-ar putea să ne conducă la ordinul de mărime al jafului adăpostit de 25 de ani de Palatul pe care Ceaușescu l-a făcut pentru el, dar de care n-a mai apucat să se bucure.

 • Cristian Ioan

  Hm, este bine ca a ramas bucata neafectata, insa din punct de vedere al logicii, este complet aiurea! Lumea poate sa vada pe acolo, sau chiar sa INTRE pe poata deschisa, atunci ce sens mai are gardul inalt de 2 m de policarbonat?! Cum spunea cu 20 de ani in urma intr-un articol despre antivirusi, este ca si cum iti asiguri bine usa de intrare, dar in spate ai o ditamai gaura in zid, pe care raufacatorii pot sa intre si cu camionul!!!

 • hm

  Logica nu funcționează!
  Clădirea este împărțită în două. O administrație a păstrat gardul vechi și cealaltă… nu!

  Bogdan : alt exemplu mirobolant e gardul Patriarhiei.

 • Anonymous

  Ce idioți! 🙂

 • Cristian Ioan

  @Anonimule,
  Bine zis idioti!

  Eu gasesc absolut hidos gardutul impodobit cu panouri de policarboant.
  Dar gusturile sunt personale, discutabile!

  Indiscutabila este absurditatea abordarii “pe partea noastra faceam gard inalt, opac, nu ne intereseza ca pe partea calealata poate sa intre oricine!”

  Respectiva adminsitratie da dovada si de spirit de sacrificiu: OK, acasa sau la lucru, nu mi-ar place sa fiu intr-un “acvariu”, toata lumea de pe strada sa se uite la mine!
  Dar invers?
  Arunci o privire pe geam si nu vezi decat albul acela opac!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>