despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 4 – Calea Dorobanţilor 212

scris de Ando

O soartă la fel de nefericită o are clădirea de pe Calea Dorobanţilor 212. Abandonată de ani de zile, locuită, sau mai bine zis ocupată, sporadic şi – fireşte – distructiv de ţigani, casa arată acum astfel:

… deşi super amplasată – vizavi de Televiziune – rămâne un mister că nu şi-a găsit încă „proprietarul”.

Ca fapt divers: când am făcut pozele, am observat că nici clădirea imediat alăturată, de pe strada Av. Nicolae Velescu, nu „se simte” prea bine!!!

mai multe despre Case căzute

4 comments to Case căzute 4 – Calea Dorobanţilor 212

 • cata

  Nenea Ando , daca nu pomeneai si de cladirea alaturata ar fi fost un semn de intrebare intr-adevar . Dar scriind si de cladirea alaturata ,tot vai de mama ei, misterul este lamurit dupa parerea mea . P+4 pe autorizatie dar ma rog , pana la urma un P+5 ca , de , daca au mai ramas niste fier betoane din alea turcesti , din plastilina si niste beton pe fundul cif-ei doar nu era sa le aruncam (decat in sus , mai aproape de cer ), sa mai scoata ‘investitoru’ vreo 200-300 de mii de euro , pentru o atentie , o maslina , o pralina , o amenda ceva , sa fie acolo. Parerea mea !

 • Ando

  @cata : aşa e cum zici …ceea ce mă uimeşte pe mine, ca şi în cazul Dacia 97 https://www.simplybucharest.ro/?p=24835, de exemplu, e că nu a apărut încă “investitorul minune”, repet,după mai mult de 10 ani !!!
  De fapt, cam asta am vrut şi noi să arătăm: cum stă aspectul oraşului la cheremul ”mânăriilor” imobiliare, tolerate, la rândul lor, de autorităţi.

 • cata

  Iar de cand se vantura toti ‘jmekerii’ pe la DNA iti dai seama ca altii ori sunt deja la ‘bahama’ ori se pregatesc de extemporale ori ‘sunt pe burta ca-i apa mare’ pana mai trece uraganu’. Ceea ce pana la un punct nu este decat de bine . Dar aici este o discutie mult mai ampla Ando , cu pareri pro si contra dar in principiu nu sunt de acord nici eu cu plantarea ‘plombelor’ astea de otel si sticla sa zic asa in tesatura orasului vechi.
  Urmaresc de mult timp pe FB un francez care posteaza fotografii si alte tipuri de imagini (litografii,picturi,etc) ale vechiului Paris si te iei cu mainile de cap sau ma rog ,eu personal , cand vad cum au ras aia cartiere intregii intre sfarsitul anilor 60 si inceputul anilor 90 . Si este vorba de zone aflate la 1-3 km de Ile de la Cite , nu de La Defense sau mai stiu eu unde . Si francezii erau tot Charlie , nationalismul ,cultura si savoir faire -ul francez nu exista de ieri de azi si nu prea au marait.Ca era vorba de Halele Centrale sau de Halele de Vin de pe malul Senei sau de o multime de alte zone – puse jos.
  Pun un link de exemplu : https://www.facebook.com/johndorbigny/photos/a.751482581604887.1073742290.242455849174232/751483808271431/?type=1&theater

 • Nu a aparut (sau poate el este), din simplul motiv ca imobilul respectiv se afla in zona protejata, si acolo nu poti sa demolezi, iar scopul principal al investitorului este sa scaoata profitul cat mai mare => el vrea sa demolzeze si sa faca in loc un imobil de birouri de 10 etaje (cel putin).
  Deci proprietarul jegos asteapta sa cada blocul, sa arda… si dupa sa vina la primarie si sa spuna eu nu pot restaura imobilul, caci este scump + o spaga => imobil de birouri……. de 10 etaje
  Cam asta a fost reteta in cazul ART Business Center Dorobantilor(C.Dorobantilor 155). Adica in o tara normala asa ceva nu ar fi posibil, sau cel putina in al 12 ceas, ar veni peste spagagiu si l-ar fi obligat sa isi demoleze blocul de banii sai, si sa reconstruiasca vila istorica…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>