despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 3 – Str. Popa Rusu 24

scris de Ando

Deşi amplasată într-o zonă imobiliară „premium”, adică la nici 20 de minute de mers pe jos până în Piaţa Universităţii, deci cum s-ar zice în buricul târgului, dar fără blocuri în preajmă şi ferită de traficul bezmetic de maşini, casa Demetru Ion Dobrescu de pe strada Popa Rusu 24 este, de cel puţin 10 ani de când o ştiu, într-o continuă degradare.

Ca să aveţi o idee mai clară şi cuprinzătoare despre subiect, zăboviţi câteva minute peste excelentul fotomontaj realizat, acum doi ani, de reptilianul.

In perioada de care aminteam, ştiu sigur că a existat un scurt interval când clădirea a fost renovată, folosită şi chiar păzită, dar apoi… Anunţul de închiriere atârnă inutil de câţiva ani. Şanse de restaurare? După părerea mea infime, având în vedere că asaltul timpului şi al nelocuirii este nimicitor. Trebuiesc bani, timp, pasiune şi multă pricepere.

Probabil că, având în vedere potenţialul imobiliar de care vorbeam la început, la un moment dat, cineva o va cumpăra şi va păstra (deşi, personal, nu cred) ceea ce se va mai putea din aspectul exterior.

mai multe despre Case căzute

8 comments to Case căzute 3 – Str. Popa Rusu 24

 • PaulIP

  Interiorul m-a lasat cu gura cascata!
  La ce serveste “chiosculetul” din a doua poza?

 • Ando

  PaulIP:Este cabina paznicului, adică dovada că într-o anume perioadă, acum nu mai ştiu câţi ani în urmă, clădirea a fost reabilitată, locuită(sau,mă rog, închiriată),utilizată şi…păzită !

 • Freesys

  Cladirea este intr-o stare foarte avansata de descompunere (faza de degradare fiind deja incheiata) si din cate stiu se cere pe ea foarte mult. Iar la suma respectiva gasesti cladiri in stare mult mai buna in zona Aviatorilor.

 • Amiral Snagov

  Cabina paznicului este in sine o mica parte de patrimoniu, tinand seama ca nu se mai fabrica astfel de cotete din scanduri, e plina lumea de modulare 🙂

 • Alex

  Daca nu ma insel,inainte de 1989,acolo a functionat o Mini-Policlinica stomatologica, apartinand Ministerului Chimiei ori ICECHIM-ului, direct (!)..Ulterior a fost pentru scurt timp o mica UM (?), apoi retrocedata si aflata inca in litigiu inca din anii ’90 !! S-a tot renovat si degradat, dupa cum au evoluat “sperantele” vremelnicilor..”proprietari” !!

  • Elena

   Mi se pare ca o clinica era si pe Eminescu, 47…. casa care de vreo 2, 3 ani este ocupata de tigani, nu știu cum de autoritățile tac, vad dar nu acționează,… in centrul Bucureștiului, trecerea timpului degradează, dar acesti ocupanți, în scurt timp au distrus totul…

 • Ando

  @Alex : ”o mica UM ?”…mică, mică dar…vioaie 🙂
  Oricum,păcat de clădire !

  http://www.instantstreetview.com/2jkm30z3wc8vaz3u8zrvzy

 • Alex

  @Ando
  Inainte de 1989, cine se plimba prin acea zona, (incluzand si alte strazi cu nume de Preoti) nu putea sa nu observe ca dupa unele garduri si perdele de copaci, bine trase..se vedeau soldati de paza de la trupele MI..si diverse personaje, cu “mutre” sablon intrand/iesind din “casutele respective” ! Ca unul care a frecventat aproape zilnic (fostul) Club de Sah, aflat pe Str. Luca Stroici..era greu sa nu vad aceste lucruri…fiind mirat mai ales de arhitectura acestor case ! Oricum zona respectiva era impanzita de discretie…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>