despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 5 – Piața Romană 1 și 7

Mergem în buricul tîrgului, cum se zice: în Piața Romană – cea cîntată de Nicu Alifantis… Din păcate, aici avem două clădiri care ar merita mult mai mult – cele de la numărul 1 și numărul 7.

Fotografiile ne sînt trimis de domnul Alexandru Bodea, căruia îi mulțumim – iar pe voi vă rugăm să-i urmăriți blogul!

La numărul 1 avem casa Nicolae Petrașcu, pe colțul străzii Mendeleev:

Casa șade în paragină, dar încă nu arată într-atît de rău ca cealaltă – cea de la numărul 7; scăpată de demolare, dar lăsată în bine-cunoscuta delăsare bucureșteană:

Puteți găsi detalii despre această casă la Alexandru Bodea și la Romulus Cristea.

mai multe despre Case căzute

4 comments to Case căzute 5 – Piața Romană 1 și 7

 • AoC

  Am citit in presa acum ceva timp ca minunabilul rector de la ASE ar fi voit sa demoleze casa de la numarul 7 pentru a inchide frontul. Pai daca asta e reactia unui om care in principiu ar trebui sa fie un intelectual ce pretentie sa mai ai de la un om simplu de pe strada?

 • hm

  poate era un om aplecat mai mult… spre cifre, ca sa zic asa…

 • Când s-a construit clădirea ASE-ului? De ce nu au demolat atunci casa de lângă ea (că bănuiesc că nu e mai nouă casa decât ASE-ul)?
  Pe de altă parte, ASE-ul deja e una dintre cele mai mari universităţi din ţară, nu ştiu dacă nu cumva în alea 2 – 3 clădiri de acolo se înghesuie mai mulţi studenţi decât în Politehnica. Şi mereu e bătaie mare, au locuri multe şi la taxă… poate de aia şi vor spaţiu mai mult. Deşi, dacă stăm să privim piaţa muncii, e plină de economişti (şi economiste… că doar ASEul e celebru pentru ele).

 • hm

  Academia de Studii Economice, Piaţa Romană 6, arh. Grigore Cerchez şi Edmond van Saanen – Algi, 1922-1926

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>