despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Jurnalul realităţii (IV)

scris de C. D. Mocanu

Duminică 25 ianuarie 2015

Este, cu puţin, trecut de ora 12.30. În aşteptarea mesei de prânz îmi fac de lucru cu o vechitură electrocasnică încercând să-i redau viaţa. Postul de radio pe care îl ascult transmite interviul luat unui voluntar american din Corpul Păcii (Peace Corps).

Venit de mulţi ani în Romania, trăieşte pe meleaguri bihorene, la Beiuş, unde o localnică l-a ţicurat la inimă şi el a luat-o de nevastă. Vorbeşte corect limba română. Oricum, mult mai corect şi mai expresiv decât o fac unii băştinaşi.

Dialogul cu jurnalista decurge plat, fără surprize: „Cum ai ajuns voluntar în Corpul Păcii?, De ce ai ales România?, De ce ai rămas în Beiuş?, Cum te înţelegi cu românii?, Ce mâncare îţi place?…”. Banalităţi!

O întrebare însă îmi atrage atenţia şi mă face să ciulesc urechile:

– Ce nu-ţi place în Romania şi ce ai vrea să se schimbe?

Americanul răspunde fără ezitare:

– Corupţia! Şi continuă:

– Corupţie există peste tot. Şi-n Statele Unite. Aici (se referă la patria care l-a adoptat), banii adunaţi cu greu pentru construirea unui pod dispar şi podul nu se mai construieşte. În SUA dispare o parte din bani dar se construieşte podul.

Diagnostic corect!

Eficacitatea antibioticului DNA este, încă, neconfirmată!

Molima face ravagii!

1 comment to Jurnalul realităţii (IV)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>