despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor

Foarte rar mi se-ntîmplă să scot nasul din vizuină, ducîndu-mă pe la evenimente publice. Mi-e de ajuns orașul, cu toate ale lui – are tot ce am nevoie pentru a găsi lucruri interesante și folositoare.

Rar, deci, ies prin lume; dar și cînd ies, îmi place să-mi placă: așa că am mers cu drag la aniversarea camaradului Popescu de sîmbăta trecută.

Popescu a făcut cinci ani de Idei urbane, așa că a marcat ocazia cu-n mare stil – invitîndu-ne pe toți cei care ne ocupăm, într-un fel sau altul, cu Bucureștiul. Ca la orice adunare obștească, fie ea ședință de bloc ori chermeză populară, unii vin – și alții trag la fit.

Așa că, și aici, unii am venit; iar alții nu; important însă e că toți cei de-acolo eram oameni buni, care avem în cap binele Orașului ăsta.

Și m-am bucurat să mă reîntîlnesc cu oameni pe care nu-i mai văzusem de mult.

N-am fost singur; site-ul nostru a avut un desant de zile mari: Ando, C. D. Mocanu și Paul Ioan Pârlea; iar eu n-am mîncat toate pișcoturile de pe mese, contrar a ce-ați putea crede despre mine…

Întîlnirea cu Popescu a prilejuit și o leapșă – și a trecut multă vreme de cînd nu ne-am mai înscris într-una. Adrian Crăciunescu, după ce ne-a vorbit despre chestiuni patrimoniale, ne-a stîrnit să preluăm subiectul – chestie pe care o vom face, cît de curînd.

Vedeți voi, mie mi se pare că patrimoniul are multe șanse să primească din partea publicului mai multă atenție decît pînă acum. Am văzut-o pe pielea noastră, după ce am lansat de curînd seria cu case căzute: oamenii așteptau acest subiect.

Închei: alături de voi îi urez Mulți ani! lui Popescu, și ne-ntîlnim, cît de curînd, cu chestiunile patrimoniale.

8 comments to din zbor

 • PaulIP

  Asteptam cu interes subiectul in cauza! Prezentarea domnului Craciunescu a fost foarte pertinenta si prezenta un exemplu ideal de relatie intre om si vestigiile incluse in patrimoniul cultural.
  Un punct de vedere bun al acestui subiect ar fi si patrimoniul … mobil: autobuze, masini sau locomotive de epoca lasate in plata Domnului, sau mai rau, distruse.

 • hm

  sper să reușim să preluăm subiectul din mai multe puncte de vedere, ce să mai zic?

  Problema e complexă și are mai multe aspecte, vorba cuiva…

 • mulţumesc HM, dar nu sunt singur la Idei Urbane. Mai sunt şi Radu şi domnul Dobrescu 🙂
  5 ani a făcut blogul, eu am un pic mai mult. Trebuie să spun că nu ai mâncat totul, dar eu încercam să plasez destulă mâncare la masa voastră 🙂
  Adrian are aşa un talent să ne dea de lucru 🙂 şi trebuie să mă apuc şi eu de un răspuns inteligent

 • hm

  Da’ chiar, pe domnu’ Dobrescu parcă nu prea l-am văzut.

 • eh, aşa e el mai misterios 🙂 bineînţeles că era plecat pe undeva

 • Bag seama ca m-a identificat siteul cu unul care produce spam 🙂 Mai bag o data mesajul ca nu stiu de-a plecat sau nu.
  @PaulIP: multumesc pentru aprecierea prezentarii (rezulta ca am parut “un domn” 🙂 – probabil am fost prea serios). Daca nu ma presa dl. Popescu sa termin mai repede as fi punctat mai multe lucruri. Mi-am consumat din timp ca sa bat campii pe ce ar trebui sa fie o strategie cand nereferim la dezvoltare urbana … Asa, ele raman in grija celor care vor avea timpul si dispozitia sa preia leapsa. Printre teze se afla strecurat, de exemplu, un subiect care atinge in aceeasi masura si patrimoniul mobil – standardele actuale. Adica, este sau nu imperativ ca mocanita sa se incadreze in limitele noxelor? E obligatoriu sa montezi lampa de marche-arriere la o caroserie a unei masini vechi, clasate, care la vremea ei n-avea asa ceva? Mai poti sa produci smantana si intr-o cofa traditionala sau e musai s-o faci numai in inox?
  In ce conditii poti obtine dispensa pentru a functiona mai departe?
  @HM, multumesc pentru popularizare si pentru promisiunea ca veti scrie (toti cei care compuneti Simply Bucharest) ceva pe tema respectiva.

 • La postarea anterioara mi-a luat mesaul, aici vad ca am ratat de doua ori. Vezi prin spam daca se mai poate culege ceva din ce am zis!

 • hm

  mai ramane cate ceva agatat „in moderare”… vine responsabilul de la masa si se rezolva 🙂

  Sper cu adevarat sa iasa bine leapsa asta.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>