despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Un an

simply bucharest, aşa cum îl ştiţi, face un an.

Înainte de asta, arăta aşa; şi mai înainte, a fost un site pe tripod, cares-a pierdut de mult.

Ne-am ales cu ceva, după un an? Să ştiţi că da. Ne-am plimbat prin oraş, am văzut locuri mai puţin ştiute – străzi în trepte, ganguri, străzi ciudate, străzi înfundate, străzi strămutate, ne-am uitat după chestii vechi – că or fi ele ţîşnitori sau capace de canal, am mîncat lucruri simple da’ bune – covrigi, pateuri şi prăjituri, ne-am indignat la vederea nesimţirii publice; dar, înainte de toate, ne-am cunoscut niţel mai bine.

După un an de zile vreau să mă gîndesc la cîteva lucruri – genul de lucruri cele mai-mai – care s-au petrecut pe-aici:

 • Cea mai bună idee pe care-am văzut-o: NORC: ce instrument util de navigat prin oraş la nivelul străzii!
 • Cel mai tare articol pe un blog de Bucureşti: 1964 sau un american la Bucureşti de Alex Gâlmeanu: un adevărat succes de casă pentru povestea fotografiilor făcute de vizitatorul american la noi în oraş!
 • Cel mai bun dintre noi: Raiden – neobositul Raiden; de la care aştept de fiecare dată cu nerăbdare următorul articol!
 • Cele mai bune prăjituri: la cofetăria Constance; pentru că niciodată locul nu m-a dezamăgit.
 • Cele mai bune pateuri-şi-aşa-mai-departe: la Nicoleta.
 • Cea mai bună mîncare: la restaurantul Il Cantuccio (adică La Pergola, că şi acum aşa-l ştim!). Locul unde totul e simplu şi bun; şi asta, în realitate, e tare greu de făcut!
 • Cel mai nenorocit lucru care s-a întîmplat în Bucureşti: construirea gardului de la Mitropolie.
 • Cel mai bun lucru care s-a întîmplat în Bucureşti: încă nu ştiu – dar poate se va-ntîmpla, odată şi-odată.

Mulţumesc. Tuturor.

Celor care aţi comentat. Celor care aţi citit. Celor care aţi dat vorba mai departe. Celor care v-a fost de folos, cîtuşi de puţin. Celor care aţi luat simply bucharest în serios – da’ nu prea mult, ci atît cît trebuie…

Şi celor care scrieţi despre Bucureşti: Alex Gâlmeanu, Radu Oltean, Lucian Vasile, Radu şi Ştefan, Brebe85, Armyuser, Vlahul, Raiden, Bogdan

10 comments to Un an

 • Felicitari!

  Foarte fain saitul si foarte util – acum stiu unde merita unde sa mananc in Bucuresti 🙂

 • hm

  Mulţam mult, Lucian!
  Chiar dacă nu prea e pe tema voastră, de ce nu strecuraţi cîteva recomandări despre mîncarea din Ploieşti? Nu se ştie niciodată cînd ai nevoie de-un sfat bun!

 • Ploiestiul e un oras mic si multa lume se cunoaste cu multa lume. Mancarea nu este grozava in destul de multe localuri. Daca sunt criticati, majoritatea raspund destul de agresiv (de obicei verbal).

  Combinand cele 3 afirmatii de mai sus, intelegi de ce. Sunt doar 3-4 localuri care sa nu fie high-class si sa merite cu adevarat. Mai toate se prezinta pe net si singurul care nu o face nu are nevoie de asa ceva. Daca treci prin Ploiesti in septembrie (din oct voi in capitala), da-mi te rog un e-mail, si poate ne vedem 🙂

 • hm

  Din păcate, nu trec sigur prin Ploieşti!
  Rămîne din Octombrie-ncolo!

 • La multi ani Simply Bucharest! Si eu am descoperit un site ff util si cu observatii foarte la obiect si desigur, multe lucruri necunoscute mie.

  Cat priveste afirmatia “cel mai bun”, as fi mai rezervat, insa e aniversarea ta, deci faci/zici ce vrei.

  As completa si urmatoarea afirmatie: “Cel mai nenorocit lucru care s-a întîmplat în Bucureşti [cauzat de Daniel]: construirea gardului de la Mitropolie.”

  La mai mare!!

 • hm

  … well it’s my party! – aşa că laud pe cine vreau. Lasă, că meriţi!
  Mulţumesc de urări! Simply e încă e puşti mititel!

 • Hero(dot)com

  Multi ani sa aiba de acum inainte! 😀
  Intr-adevar a fost un an interesant pt ca anul asta am descoperit toate blogurile/siteurile ale marilor cronicari ce scriu despre Bucuresti incepand cu Raiden si de acolo din blogroll-ul sau pe toti ceilalti mentionati de tine, fiecare avand nisa lui. Al tau este probabil de cel mai larg interes avand si atat de multe categorii.
  Reiau dupa tine:
  – NORC, dupa ce ca a luat-o inainte celor de la Google Maps – Street view in estul Europei, iti poate arata de exemplu unde aveai masina parcata acum un an pe strazile Bucurestiului, sau in cazul meu – de Pasti anul asta – in centrul Brailei :-o. Deci am fost imortalizat 😀
  – Alex Galmeanu are probabil cea mai tare colectie de fotografii cu Bucurestiul trecutului si face bine ca “se lauda” ca ale sale colectii
  – Pt mediatizarea cofetariei Constance am multumit deja la post-ul cu pricina, iar de celelalte locuri de papa nu pot decat sa promit ca le voi vizita.
  – S-au intamplat lucruri cred mai urate decat Gardul Mitropoliei, gen blocajul total din zona Basarab-Grozavesti iar din ce am patit azi si Titulescu la intersectie cu Banu-Manta e blocat. Sa nu uitam ca s-au mai daramat niste monumente istorice daca ne referim la estetica si zone istorice… iar gardul ala totusi poate fi dat jos intr-un viitor optimist.
  – Un lucru bun din punctul meu de vedere strict personal e ca a mai scazut traficul.

 • hm

  Mulţumesc! Venind de la tine, aprecierile, criticile şi comentariile mă onorează!

  Despre gardul cel nou de la Mitropolie, nu pot să mă-mpac cu el. N-ar fi trebuit să se facă un gard de zid acolo!

 • La mulţi ani, site-ului şi autorului, cârtiţa cea bulimică!
  Mulţumesc pentru toate informaţiile legate de mâncare, pe care le-am cules de aici, de-a lungul anului, de când te citesc. Se pare că orice este recomandat de tine este şi pe placul meu. Mai am însă de testat destule locuri, pentru că nu sunt în zona în care mă agit eu.
  Felicitări şi pentru stilul colocvial şi pentru utilizarea cu umor a cratimei! Voi reveni cu plăcere de fiecare dată!

 • hm

  Salutare, mulţam! E bine să fii lăudat!
  Şi aştept următoarea clădire pe care-o s-o iei în colimator.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>