despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

UNDE… ???

Aţi văzut ştirea serii de ieri – a luat foc un depozit de cauciucuri în Pipera.

Adică: în satul Pipera, pe şoseaua Pipera, pe platforma industrială Pipera?

Ce contează! În Pipera. Fiecare spunea cum îi venea. Pentru că –  nu-i aşa – la ştiri locul nu e important.

… ba da, e. Cînd se petrece un accident pe Şoseaua Mihai Bravu, vrei să ştii dacă e la Vitan, la Muncii, la Ferdinand. Dacă e blocaj pe Iuliu Maniu, contează dacă se petrece la Lujerului sau la APACA. Dacă ia foc un apartament în Drumul Taberei, poate trebuie spus dacă e la Favorit sau prin Buclă. Dacă e un scandal de stradă pe Calea Griviţei, poate fi la Matache, la Gară, sau chiar la Chibrit…

Amănuntele sînt importante.

Iar menţionarea locului exact al producerii unui eveniment e de bun-simţ: măcar pentru că te poate ajuta din vreme să ocoleşti locul ăla.

Învăţaţi Bucureştiul!

4 comments to UNDE… ???

  • După cum am aflat noi în ultimii ani, la televizor importantă e apocalipsa – şi important e să ai apocalipsă, de indiferent ce fel, cât mai des -, nu detaliile de tip telespectator chiţibuşar, de genul “când, cum, unde, cine”.

  • Tu realizezi ca multe din pustoaicele astea de 20 de ani sunt din afara Bucurestiului si tot ce stiu este drumul de acasa pana la club/munca. Asta in cel mai bun caz. Altfel, cu creierul gol ne prezinta transfigurate de emotie evolutia diverselor dive.

  • Hero(dot)com

    Nici eu nu stiu unde e fabrica asta de cauciuce si vin zi de zi la uzina in Pipera. Miros de fum totusi n-am simtit azi ca anuntau ca ar afecta tot nordul bucurestiului nu stiu cat si in ce feluri(continuand pe linia apocaliptica, desigur).
    La fel s-a intamplat si in stirea ca gospodarul Poteras al sectorului 6 a instalat 2 parcari tip carusel dar nimeni nu zicea unde pe niciun program, in nici un ziar. Abia intr-un comment undeva am vazut ca e de fapt pe la Compozitorilor in Dr. Taberei.
    Exemplele pot continua dar nu are rost pt ca ce a zis Radul e o descriere completa a duduilor corigente la geografie, orientare si nu in ultimul rand la nativa limba romana.

  • hm

    Ştirea de dimineaţă:
    Un taximetrist a căzut cu tot cu maşină într-un canal imens din Capitală
    http://www.realitatea.net/exclusiv–un-taximetrist-a-cazut-cu-tot-cu-masina-intr-un-canal-imens-din-capitala—vezi-imagini_619347.html
    … un canal din cartierul Rahova. Unde, pe ce stradă, în ce loc, ce contează.
    Nu din curiozitate – ci doar aşa, ca să ştii să nu treci pe acolo.
    LE: de la Antena3 şi din Adevărul aflu că groapa e pe strada Malcoci. Ca amănunt suplimentar – asta de la mine – e lîngă Policlinica Malcoci.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>