despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

comunicînd-

După ce s-a stins un pic zarva de după alegerile prezidențiale, am văzut că campania cîștigătoare a avut nenumărate chițibușuri, că a fost plină de mesaje alese, țintite, că o groază de oameni au lucrat în spate pentru ca în față mesajele să ajungă bine.

Nu e simplu să cîștigi oamenii, presa și alegerile.

Vedeți voi, presa scrisă și virtuală nu mai iese pe teren în 2015, nu-și mai caută subiectele – presa așteaptă să-i fie servite. Presa e puturoasă, lacomă și cu memoria scurtă – vrea să primească ea știri, nu să le caute; vrea să primească ea contextualizările făcute de-a gata.

… priviți site-urile locale de știri. Publică ce li se trimite. Razii-n piețe de-ale lui Piedone, inaugurări de-ale lui Onțanu, interviuri de-ale lui Oprescu; ar fi publicat pe nedigerate compuneri de-ale lui Vanghelie, dacă acesta le-ar fi știut a scrie… Presa locală are nevoie de eroi civici, așa că orice personaj care aparent luptă contra administrației e bun de promovat. Presa dă mai departe ce-i dai – reporterul anului 2015 nu mai iese pe teren, ci urmărește feed-uri, așteaptă să vadă ce-a mai pus cutare pe Facebook.

Nu-i bine. De asta profită fel de fel de musca la arat” care s-au prins că e prea ușor să-și facă imagine.

4 comments to comunicînd-

 • Anastasiu

  Ce silă o sa îmi fie când va începe campania electorală!
  Apropos… În sectorul 5 Vanghelie va fi o amintire frumoasă!
  Ați văzut catindatul PSD? Vanghelie era lord academician și sfânt pe lângă “țăranul cu Ferrari”

 • hm

  Pesemne ca dintr-astia meritam!

 • florin

  Presa in adevaratul sens al cuvantului nu mai este de mult presa,ea este pur si simplu PROPAGANDA,transformandu-se din cainele de paza al democratiei in animalul de companie al democratiei sau cum zic americanii “from watch dog to lap dog”.Grevate de diverse probleme,in special financiare,grupurile si organele de presa au ajuns la mana celor ce le ofera contracte de publicitate “peste rand” sau la mana celor ce inchid ochii la maldarul de datorii neplatite catre bugetul statului.Bine ca exista presa alternativa,siturile si blogurile ce ne mai aduc la cunostiinta si vesti de pe margine si nu doar din “main stream”.

 • hm

  Nici la categoria bloguri/internet nu stam bine!
  Pe lîngă categoria “DĂ CLICK AICI!!” și “NU O SĂ-ȚI VINĂ SĂ CREZI!!” a început să se poarte tendința titlurilor și a tonului folosit de site-uri gen VICE.

  E trist, foarte trist!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>