despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor

S-au pornit lucrările la clădirile IKEA de la Timpuri Noi. Nu va fi magazin IKEA – asta știți – ci blocuri; de birouri? de locuit? o să vedem la sfîrșit ce și cum va fi; oricum, locul e bine plasat – metroul e la un pas.

Paul Ioan Pârlea a tras un pic cu ochiul peste gard, trecînd pe Ion Minulescu:

Gata, deci! S-a pornit serios treaba.

9 comments to din zbor

 • Ando

  Pe de o parte,e bine.Prea zăcea, cam de multişor, terenul ăla pârloagă. Să vedem însă ce se va construi…

  Probabil că vom avea ceva gen Asmita Gardens
  http://www.asmitagardens.ro/

  sau Incity Residences, de pe Dudeşti:

  http://www.instantstreetview.com/@44.42063,26.134019,-106.18h,22.84p,0z

 • Ando

  @mcmarcu: multumesc ! fără comentarii 🙁

 • Anastasiu

  Dac-ar pune in galeria cu randari si aurolacii care fac baie in garla si pescarii care sed pe mal, ar fi fost mai… realistic 🙂

 • PaulIP

  Multumesc!
  Totusi, cladirea nu e chiar atat de urata.
  Ori poate m-am obisnuit eu cu “ciorchinele” de universitati private din zona… 🙂

 • initial erau planuri mai grandioase, cu mai multe etaje, acum au mai ramas 12 => statul in sfarsit functioneaza (si respectiv spaga nu a mers ca in cazul Cathedral Plaza, turnul BCR, turnul bursei sau ala de langa biserica armeneasca.
  PS Apropo am inteles ca turnul Chaterdral Plaza trebuie sa fie demolata pe banii nostri (publici). De ce? Procurorii vietii nu voriau sa mearga pe spaga pana sus? Pe la Videanu spre ex.(sau cine o mai fi). De ce nu i-au banii de la dansul pentru demolare?

 • Ady, zona Timpuri Noi chiar s-ar fi pretat la clădiri înalte… pe Nerva Traian sunt blocuri cu 10 etaje, mai departe pe Şerban-Vodă la fel. Dar nefiind zonă centrală, nu se complică să construiască blocuri prea mari, că riscă insolvenţa ca cele de la Văcăreşti (Asmita parcă). Tot la blocuri înalte s-ar preta şi fundaţiile abandonate de pe Bd. Unirii, lângă Pasajul Mărăşeşti. În schimb, clădiri înalte nu au ce căuta în zonele de case (centru, Buzeşti, Dămăroaia, chiar Ferentari).

  Mă gândesc cu groază ce o să apară pe unde a ras Oprescu pentru Bezeşti-Berzei, că cine o să ceară autorizaţie o să se lege de unica clădire rămasă în picioare, adică blocul de lângă Maternitatea Polizu, că alt etalon de înălţime nu mai e (a avut grijă Oprescu). Iar între Polizu şi Buzeşti, precum şi de-a lungul Căii Berzei a rămas mult maidan care mai mult ca sigur e deja acaparat de rechinii imobiliari care în câţiva ani vor crea o bulă speculativă ca cea din 2007 (ce va fi urmată de o altă criză economică, după cum ne-am obişnuit).

 • @Dr2005
  ” Tot la blocuri înalte s-ar preta şi fundaţiile abandonate de pe Bd. Unirii, lângă Pasajul Mărăşeşti. ”
  Sunt sigur ca multi ar dori sa construiasca acolo ceva inalt insa aici sunt niste particularitati:
  1) dezvoltarea economica a tarii – deobicei blocuri inalte apar in tari in care este o dezvoltare economica, deoarece investitorii au niste certitudini ca in viitor vor fi chiriasi (cam asa a aparut cartierul ala in centrul Varsoviei, desi locatia este nefericita).
  2) partea cu transporturile – cazul platformei Piera mie mi-a demonstrat ca aceste cartiere atrag un flux mare de masini (atat anagajatii, cat si clienti), iar daca ai o administratie locala fara coloana vertebrala (populista) ea nu va impune niciodata o politica corecta in transporturi (reglemetarea parcarilor, parcari cu plata in zone problematice, dezvoltarea transportului public ca alternativa) si PMB nu are coloana=> daca tu ai permite cuiva sa faca acolo Esplanada aia, ai obtine o agravare dramatica a ambuteiajelor in zona centrala. Din aceasta cauza orasele civilizate prefera sa scoata aceste cartiere mai in afara orasului, Parisul este un exemplu elcovent. Referiotr la UEFA, am observat o legitate, in tarile bananiere stadioanele se fac pe locurile vechi (deci in oras), in tarile civlizate stadioanele mari se fac langa centura, ex elocvent este Munhen unde Alianz Arena este facuta langa centura cu acces bun atat din TP, cat si cu masina +parcare enorma. Iar la noi desteptii paralizaeaza carierul Pantelimon cand fac evenimente.
  3) Dupa parerea mea acolo ar trebui rezervat locul in subteran pentru o viitoare gara centrala, caci nu mereu vor fi la carma Min. Transporturilor supusii asfaltangiilor.

 • Dr2005: de când a încetat marea campanie de construcţii de blocuri a (co)mu(n)iştilor, Dămăroaia, Jiului, Pajura, Bucureştii Noi şi Şoseaua Chitilei au regimul maxim de înălţime 13 m (cam 5 etaje), din raţiuni de siguranţă a culoarului de zbor spre Băneasa.

  Din pricina asta, toţi rechinii imobiliari mai bronzaţi sub soarele Indiei care au acaparat loturi pe acolo şi au construit blocuri s-au limitat la 4-5 etaje şi la amprenta la sol a unei vile mai mari.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>