despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Bravo, se poate!

A trebuit să moară un copil ca să facem treaba, treabă.

Anume – să scăpăm de cîinii vagabonzi. A trecut un an și jumătate și n-am uitat. Citesc însă cu bucurie în presa de ieri:

… din cei aproximativ 65.000 de câini fără stăpân care existau în urmă cu un an şi şase luni pe străzile Bucureştiului, hingherii au reuşit să adune în jur de 55.000 de maidanezi: restul câinilor au murit din cauza naturale sau au fost ridicaţi de ONG-uri, potrivit reprezentanţilor ASPA. Din cei 55.000 de câini capturaţi, aproximativ 30.000 au fost eutanasiaţi, peste 23.000 au fost adoptaţi…

O treabă extraordinară pentru care Administrația noastră toate felicitările. O treabă care s-a făcut prea tîrziu pentru Ionuț – dar care a demonstrat că nu e prea tîrziu pentru civilizație în orașul nostru…

8 comments to Bravo, se poate!

 • A murit un copil atacat de câini pe o PROPRIETATE PRIVATĂ!
  Astfel de evenimente tragice s-au mai întâmplat de atunci în mai multe puncte ale ţării. Aşa că lipsa maidanezilor e fix pix, pentru că cine e muşcat de câini cu stăpân se înţelege cu stăpânul şi declară în continuare că l-a muşcat maidanezul, că altfel e caz penal.

  În schimb, sunt frecvente cazurile când hinghierii au smuls câinii cu stăpân de la persoane în vârstă sau câinii scăpaţi din lesă, e plină presa de astfel de ştiri.

  Ar trebui să ne spună Băncescu, câţi bani s-au plătit Protan pentru colectarea cadavrelor. Că au exclusivitate pe segmentul ăsta. Apoi cât s-a cheltuit pe otravă şi, mai ales, în buznarele cui au intrat acei bani, pentru că fac pariu că sub 1% din câini au sfârşit altfel decât loviţi cu bâta sua strangulaţi. La momentul actual, ASPA şi Băncescu au 86 (!) de dosare penale, dar partidul-stat funcţionează în continuare şi le acoperă măgăriile.

  Bonus, ar trebui să ştim ce onorariu a încasat familia lui Ionuţ de la Kanal D, Antena 1 şi alte haznale media prin care s-a perindat. Şi ar mai fi interesant de ştiut şi de ce Justiţia nu a sancaţionat-o, încă, pe bunica copilului. Sau de ce directorul de la Protecţia Copilului (Isabela Hurjui) care a făcut plângere în instanţă împotriva bunicii şi părinţilor a fost demis. Sau de ce e cercetat penal proprietarul terenului… sincer, dacă aveam curte, şi eu aş fi ţinut câini acolo.
  De ce procesul a început abia la sfârşitul lui 2014 şi se desfăşoară în secret?

  Întrebările sunt retorice, ştiu că nu se va răspunde vreodată la ele (sau, poate, peste vreo 20 de ani se va găsi vreun ziarist curajos să dezgroape ancheta, dar la vremea aia Oprescu va fi oale şi ulcele, iar restul vor fi nişte moşi respectabili, cum sunt acum foştii torţionari comunişti). Dar încă sper să-i văd pe Băncescu şi, mai ales, pe Oprescu, lângă Mitrea, Fenechiu, Becali, Udrea, Solomon.

 • hm

  sigur, e tragedie cînd un taximetrist taie fața cuiva, moartea unui copil e „fapt divers”.

  Din fericire, aceste aspecte au fost judecate după importanța pericolului lor social și am reușit să reducem fantastic numărul javrelor.

 • PaulIP

  …si toate astea … pentru ce??
  Ca sa ne ascundem dupa deget?

 • PaulIP

  In mod normal bunica trebuia sa infunde parnaia pentru iresponsabilitatea CRASA de care a dat dovada. Nu ca m-as umfla in pene, dar as fi terminat-o pentru una ca ASTA!!
  Apoi, terenul ala era privat! Cu ce (Doamne iarta-ma!) e de vina propietarul???!!! Cainii aia puteau sa fie si buldogi, ciobanesti sau Rotweiller-i. Ei nu constientizeaza diferenta dintre un copilas ratacit (care a intrat acolo printr-o gaura din gard – nu ca l-as invinui, Doamne-fereste! – ca avea totusi 4 ani) si un raufacator. Cainii o sa-i latre/muste pe amandoi, fiindca, in mintea lui, ambii sunt “intrusi”. Asa cum zicea si Dr2005, in America ai dreptul sa impusti pe cineva doar fiindca l-ai ” trespass”-uit…

 • hm

  Slavă Cerului că legiuitorul român, nu lipsit de înțelepciune, a așezat la temelia codului nostru penal existența pericolului social atunci cînd se judecă o infracțiune.

  Restul sînt discuții care se pot purta fără mine.

 • Legiuitorul român, în prostia care-l caracterizează, a ales soluţia cea mai simplă şi profitabilă pentru el.
  Ce contează că Băncescu are 8 clase (e fost controlor RATB, probabil încă figurează pe ştat la RATB ca detaşat) şi 68 de dosare penale? Ce contează că s-au fituit câteva milioane de euro din banii noştrii, ai tuturor, care nu avem nicio vină?
  Protanul a făcut profit, Oprescu a făcut profit (era 20% comisionul obligatoriu acum câţiva ani), ba chiar a făcut profit de 2 ori, că a mai fituit ceva bani prin Dogtown, unde nu sunt câini, dar merg bani, Băncescu a făcut profit, PSD-ul şi-a făcut campanie…
  Nu mai contează că bunica a stat 2 ore la taclale cu alte bunici, timp în care copii au fugit unde au vrut. Probabil dacă-i lovea o maşină, şoferul ăla era considerat infractor periculos (chiar dacă el circula regulamentar), iar bunica tot pură precum Fecioara Maria era.

  Cine a încercat să facă dreptate, a pltătit cu funcţie. De exemplu, şefa de la Protecţia Copilului a sesizta instanţa pentru neglijenţă. Urmarea? A fost concediată! Nu se cădea ca ea să pună piedică afacerii ce urma să se facă!

  Iar pericolul social n-a dispărut… pentru că el nici nu a existat, câinii de pe proprietăţile private nefiind un pericol pentru domeniul public.

 • hm

  Câinii au omorât un copil. Noi, oamenii, avem obiceiul să considerăm asta important.

 • Câinele este un animal. Chiar nu interesează pe nimeni cum a ajuns copilul să fie atacat de câini?! Copii atacaţi de câine pe proprietăţi private au tot fost, dar nimeni nu a făcut tam-tam. Exemplu: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/94985-socant-un-copil-de-trei-ani-a-fost-omorat-de-cainele-familiei.html Dar aici nu erau câteva milioane de euro la mijloc. Poate realizaţi şi voi câtă putere de manipulare are presa.

  Hai să omorâm şi urşii, că şi ăştia mai atacă oameni (chiar şi copii) din când în când. Şi nu veniţi să ziceţi că urşii nu vin la bloc, că cei din Valea Cetăţii (Braşov) vă vor contrazice imediat.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>