scris de Ando
Să presupunem că sunteţi anuntaţi, pe neaşteptate, că o bună cunoştinţă – în trecere prin capitală – are la dispoziţie aproape o zi întreagă şi – lucru deosebit de important – nemai fi fost niciodată în Bucureşti, vă roagă să-i daţi un sfat, eventual, să-l însoţiţi: unde să meargă, ce-i recomandaţi să vadă în Bucureşti ?
Pentru dificultatea exerciţiului, să presupunem că suntem în afara sezonului “Bucharest City Tour”, deci autobuzele liniei turistice nu circulă, iar la Casa Poporului se desfăşoară un eveniment important şi vizitele sunt contramandate.
Sunteţi, aşadar, pentru o zi, ghid… de Bucureşti! Cum vă descurcaţi?
Eu as recomanda, fireste, un circuit per-pedes central (Calea Victoriei-Magheru). E tot ce are mai bun si reprezentativ Bucurestiul.
Atmosfera deosebita din zona Mitropoliei-Filaret, de asemenea, este ceva care trebuie vazut…
Poate un pic de culoare locala, niste mici la botul calului 🙂
Si, ca sa “ne radem”, o vizita pe Stirbei Voda, pentru a vedea unde se afla cea mai in voga institutie a statului…. DNA-ul 🙂
Subscriu! Pare banala, dar o incursiune de-a lungul Căii Victoriei nu trebuie să lipsească din agenda niciunui turist. Mai ales dacă e bine ghidată, plimbarea se poate dovedi minunată.
Centrul Vechi, dar seara, trebuie arătat – pentru atmosferă.
Iar după-amiaza, într-adevăr, merge să te abați pe la Mitropolie sau între Magheru-Dacia-P-ța Galați-Carol, unde Bucureștiul e tare frumos (de fapt, Ando, și ție îți place mult pe acolo!)
Depinde, desigur, ce fel de turist este – dacă ține… la tăvăleală 🙂 Dar, într-o zi splendidă de Primăvară, oricine o să iubească plimbarea prin oraș.
Și prînzul e important, să nu uit. Și eu, însă, aș duce turistul undeva mai într-o piață, să-i dau ceva grătar și să-i cumpăr o gogoașă 🙂 🙂
Altu’ la rînd 🙂
Eu!
Nu as uita Strada Xenofon, cartierul Cotroceni (sau orice alt cartier linistit din Bucuresti) si – pentru modernitate- un centru comercial (Unirea, Cocor, sau alte variante)
Totodata, nu as uita sa mentionez casele marilor oameni de cultura, case care in mare parte sun degradate (am putea porni de la Case Cazute chiar!). Nu totul este frumos in Bucuresti, iar oaspetele nostru ar putea afla asta intr-un mod care sa impace si istoria, si educativul! Orasul are mult de pierdut prin ignorarea acelor cladiri de o valoare arhitecturala incontestabila!
In rest subscriu la ce a zis hm mai sus!
Depinde foarte tare de turist :), de ce-i face plăcere. Că dacă nu-i plac muzeele, nu-l trimit la Muzeul de Artă :). Ce aș include:
– zona centrală (Piața Universității, Teatrul Național, Universitatea, Facultatea de Arhitectura, Casa Armatei, Bd. Elisabeta, Cișmigiul, Palatul, Piața Palatului, Ateneul apoi pe Calea Victoriei înapoi până în Centrul Vechi). Pe traseul ăsta se pot descoperi o grămadă de repere interesante.
– Muzeul Satului
– între cele două zone amintite, mers cu metroul
Popescu are raspunsurile. Si eu am multe raspunsuri, ele trebuie insa adaptate persoanei respective caci variantele ar fi prea multe daca e vorba numai de o zi.