despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

365 de zile de bun-simţ

… ieri a fost – vai! – ziua renunţării la maşina personală, lucru care ne-a impresionat pe toţi adînc.

Nu cred în zilele de genul ăsta – pentru că e de prost-gust să ai bun-simţ doar o zi pe an. Cred, însă, că e de bun-simţ să-ţi laşi maşina acasă, dacă poţi ajunge la serviciu la fel de repede şi de comod, cu transportul public – şi ştiţi că uneori e posibil. E de bun-simţ să iei metroul a staţie-două, dacă ai drum prin centru: sînt locuri de parcare la Unirea (gratis!). La 8 jumate dimineaţa am găsit loc pe scaun, în metrou. Ca să nu zic că e o toamnă frumoasă – poţi să şi mergi vreo staţie pe jos!

Dacă Primăria nu e-n stare să facă nimic, trebuie să facem noi.

Putem să ne bulucim cu maşinile pe străzi pînă ne sufocăm.

Sau nu.

6 comments to 365 de zile de bun-simţ

 • Hero(dot)com

  O mica nelamurire: parcare la Unirea gratis???

 • hm

  Gratis, gratis – şi legal.
  La două minute de gura de metrou.
  Să zic unde?

 • Iubesc masinile si condusul masinii asta-i si motivul pentru care tin masinile acasa iar eu merg cu metroul si tramvaiul 🙂 . Fac o ora pana la scarbici cu transportul in comun si cam tot atit cu masina dar prefer sa pierd o ora citind o carte decat stand ca prostul la cozi interminabile la semafor. Din pacate daca toata lumea s-ar lasa de mersul cu masina pe mijloacele de transport in comun ar fi haos. Oricum ai socoti lucrurile Bucurestiul nu-i tocmai un oras propice vietii …

 • hm

  …poţi s-o mai spui odată!
  Uite, cînd vine vremea marilor ambuteiaje, eu îmi las maşina la Unirii (pînă unde pot să mă fofilez pe străduţe) şi iau metroul.
  Şi venim din aceeaşi direcţie, cred.

 • Ieri au blocat o strada din centru la Toronto. Incidental, cea mai lunga strada din lume, dar trecem peste. In jurul barierelor politiei erau si fatuci cu emotia-n vagin transmitand indemnurile la mers cu metroul/pe jos. Cu toate astea in spatele lor erau care de reportaj care ghiciti ce: nu puteau fi transportate pe bicicleta. Pupici.

 • hm

  Mi-aduc aminte de primarul nostru care s-a suit într-o zi pe bicicletă şi-a blocat o oră traficul: toţi veniseră să-l filmeze.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>