despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor

Pare ciudat, nu? Ori e oprirea interzisă, ori e stație.

N-avem de ales, se pare: așa e Bucureștiul. Oprirea interzisă e, firește, pentru ceilalți – cei care ar opri, staționa, parca oriunde.

6 comments to din zbor

 • dragos b

  Indicatorul e pentru stelişti. E-n culorile Steaua Bucureşti. 🙂

 • Ando

  @dragos b: foarte,foarte tare! 🙂

 • bucuresti

  @dragos b
  e pentru stelisti cu siguranta, pentru dinamovisti exista doar accesul interzis. In culorile lor!

 • Ei, de parca autobuzele au ceva in comun cu semnele de circulatie 🙂 De cate ori nu am vazut autobuz trecand la verde pentru pietoni, eventual oprind un grup in mijlocul strazii… pentru a avea ce claxona cei de dupa, pentru ca se face rosu intre timp. E drept ca in ultimul timp parca s-au mai potolit 🙂

 • Cu un stâlp înainte este indicator albastru ,,staţie de autobuz”? Că dacă e, atunci nu-s probleme. Plus că indicatorul din poză, neavând panou adiţional, înseamnă că efectul lui începe după depăşirea stâlpului pe care e aplasat, iar autobuzul opreşte înainte de stâlp.

  Apropo de staţiile de autobuz, acestea se înfiinţează doar prin hotărâri ale consiliului local (CL) sau Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) după caz.
  Tot prin HCL/HCGMB se aprobă traseele, orarele şi numărul de vehicule, care nu pot fi modificate după ureche de operator, ci doar prin altă HCL/HCGMB, cu expunere de motive şi vot în plen. Vă las pe voi să ghiciţi ce bază legală au staţiile RATB.

 • Staţia cu Oprirea interzisă e din acceaşi categorie de măreţe realizări socialiste ca şi sania antiderapantă.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>