despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

în „H”

Am fost și eu – se putea altfel? – în H. Știți voi, H – Haș – nu pavilionul, ci berăria.

Ditai unitatea de alimentație publică, vere! O adevărată hardughie și o industrie-ntreagă de hrănit, adăpat și distrat omul.

Și oameni – buluc! Și la prînz; și seara – și oameni mai în toată firea, dovadă că e loc de-ntors pentru publicul matur care vrea să iasă din casă.

Bere la metru – berea casei e Ciuc – cîrnați și alte-alea; porții mari și destul de scumpe; dar atmosfera-i mișto. Și-i atît de mare, că sigur dai peste cineva cunoscut pe-aicea.

De parcat, cică-i cu bani, dar eu de fiecare dată am parcat gratis; o fi fost norocul meu, cine știe.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

10 comments to în „H”

  • PaulIP

    In parcarea respectivei berarii se desfasoara retroparada primaverii, maine intre 10 si 12:30.

  • La ce trebuie parcare la… berărie? Nu te duci în berări să bei… BERE? Ar fi trebuit să existe o parcare de taxiuri, nu de turisme. Cine se duce în berărie şi nu bea?

  • Ando

    @Dr2005: teoretic ai dreptate. Practic 🙁
    Off topic: ce ştii de autobuzul electric ?ai idee cum s-a comportat?

    http://foto.agerpres.ro/index.php?i=7741067

  • PaulIP

    Pai nu s-a mai scris/auzit de el de cateva saptamani, insa in schimb am vazut (tot pe linia 104) un Isuzu Citiport, de datat asta cu motor “conventional”, termic.
    http://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=20&t=3511

  • Deşi suntem off-topic, entităţile de stat pot cumpără fără licitaţie bunuri în valoare de maxim 30.000 euro şi lucrări de maxim 100.000 euro. De asemenea, se pot suplimenta cu până la 50% contractere aflate deja în desfăşurare (fără a depăşi pragurile de mai sus dacă e vorba tot de contracte atribuite direct). Un autobuz ca Isuzu-ul de acum costă, probabil, vreo 200.000 euro, un Citaro nou vreo 270.000, iar un autobuz electric vreo 350.000 euro (cam tot pe la valoarea aia ajunge şi un troleibuz de aceleaşi dimensiuni). Vorbesc, desigur, de preţurile pentru Europa, nu de cele pentru Rusia, Turcia, China şi alte ţări pe unde preţul e cam la jumătate (un troleibuz BKM pentru Chişinău a costat undeva la 150.000 euro cu tot cu taxe şi TVA). Pentru aceste sume trebuie licitaţie publică… iar condiţiile impuse, după cum ne-am obişnuit, vor avantaja clar o anume firmă (ultima dată a fost EvoBus… data viitoare om trăi şi om vedea, eu m-aş bucura la Solaris, MAN sau SOR – versiunea pe motorină, dar nici Isuzu ăsta nu mi s-a părut rău). Asta ca să nu vă aşteptaţi să cumpere RATBul autobuze, cum tot postează unii pe unele forumuri.
    Am prin şi eu Isuzu-ul: http://transport-in-comun.ro/forum/viewtopic.php?f=12&t=427&p=2878#p2878

    Pentru că tot am vorbit şi de SOR, autobuzul din Bucureşti a fost un autobuz de teste, de aia nu excela la dotări interioare (cine l-a ratat se poate plimba acum cu el în Braşov, dar nu ştiu cât va sta acolo). În plus, e făcut pe caroseria ,,veche” de SOR (se găsesc destule prin Cehia). Cea nouă – SOR NB12 şi NB 18 – arată şi merge foarte bine, inclusiv la interior. Am circulat la Praga cu ele şi mi-au lăsat o impresie foarte bună.
    SOR NB12 – http://transport-in-comun.ro/romania/cehia/praga/autobuze/sor_nb12/sor_nb12.html
    SOR NB18 – http://transport-in-comun.ro/romania/cehia/praga/autobuze/sor_nb18/sor_nb18.html

  • A, că am uitat, RATB e regie autonomă. Asta înseamnă că doar administrează şi exploateaza bunurile statului (ale Consiliului General Bucureşti în cazul de faţă). RATB nu are patrimoniu, nu are nimic în proprietate şi nu poate cumpăra nimic. Chiar şi la hârtie igienică, ordonatorul principal de credite e CGMB.

  • Ando

    @Dr2005:mulţumesc pentru detalii. Pe mine,tare mult m-ar interesa ca “organizarea” spaţiului interior să fie alta decât cea de la Citaro care mi se pare foarte prost gândită -atenţie- pt. volumul de călători din Bucureşti.Prea multe scaune în detrimentul lărgimii culoarului central…

  • Spaţiul interior e standard la toate maşinile… până şi MAZ-ul e organizat în interior asemănător cu Citaro. Mai ales că producătorii sunt obligaţi să asigure spaţiu pentru scaun cu rotile… iar pentru a compensa numărul de scaune eliminate de acolo, dublează alte rânduri. Plus că podeaua joasă pe toată lungimea (o tâmpenie dpdv tehnic, care creează costuri de producţie imense, mai ales la tramvaie) impune un culoar foarte îngust între roţi… care nu poate fi lărgit, chiar dacă pui scaune pe un singur rând (de altfel, şi la autobuzele vechi erau scaune duble pe roţile din spate). Autobuze organizate ca Ikarusurile nu o să măi găsim. Poate doar dacă se apucă TrolZa să facă autobuze, dar alea nu cred că sunt omologate în UE.

  • Salut,
    Parcarea noastra (a Berariei H, cea din spatele pavilionului) este gratuita. Parcarea de la intrare e a primariei si e cu plata.

  • hm

    De acord, dar seara Primăria nu ia bani de parcare în zona intrării în parc, ci niște cetățeni particulari foarte întreprinzători și cu putere de convingere 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>