despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 25 – Bd. M-șal Averescu 52 (Triumf)

scris de Ando

La mai puţin de 200 de metri de Arcul de Triumf şi de intrarea în parcul Herăstrău, pe bd. Mareşal Averescu nr. 52 se află această clădire care o periodă lungă de timp, înainte de 1989, a găzduit unul din magazinele alimentare de elită ale capitalei.

N-am urmărit şi nu ştiu când a devenit restaurant-braserie, apoi când a fost abandonat, dar acum se află în starea din imagini, deşi – ca vad – zona e una de invidiat.

6 comments to Case căzute 25 – Bd. M-șal Averescu 52 (Triumf)

 • hm

  Ce mai alimentară bună era aici, înainte de 89… de multe ori salva Crăciunul 🙂

  Cred că restaurantul s-a închis prin 2007-2008. De atunci, pustiu.

 • PaulIP

  Sugestiv numele fostului restaurant: Memories! 🙂

 • cristian ioan

  Alimentara Triumfg o stiam de la finele anilor ’80!
  Anterior, in anii 60-70, era destul de buna alimentara de la colt, de la Tabacu, sau cel mult cea de la Hala Traian. Dar in anii 80 cam toate magazinele erau goale, cu rare exceptii, precum Triumf! Aveam un coleg ce locuia in zina, si ma anunta cand “se baga” ceva …
  Da, zona este excelenta, dar se pare ca unii baieti destepti au deci sa mai bine decat restaurant, raserie sau gradina de vara, ar ridica un complex rezidential sau blcuri de birosui acolo!

 • hm

  vorba umbla ca inainte de Razboi, aici fiintase ceva ca un cazino? Oricum, la cozile la portocale, astfel de legende aveau un farmec aparte….

 • Alex

  ..dah, excelent articol…imi declansaza amintiri nepieritoare (chiar) despre cognacul Triumf si Murfatlar..cinci stele !!!

 • C. T.

  Cand eram eu foarte mic, era magazinul corpului diplomatic sovietic. Apoi, pe la inceputul anilor ’60, s-a deschis pentru lumea obisnuita. La intrare pe dreapta era raionul de cafea, evident cu rasnita “pe loc” – mirosea imbatator. In anii ’70 intr-adevar era de top, impreuna cu alimentara de la Televiziune. Si merita amintit la loc de frunte…restaurantul. Care a gazduit generatii intregi din tinerii si mai putin tinerii cartierului…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>