despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

un exemplu

La intersecția șoselei Kiseleff cu strada Ion Mincu – la rondul de la Bufet, adicătelea – s-a amenajat, acum vreo cîțiva anișori, o piațetă numită a regelui”. Se găsește aici, pe un colț, și un soi de fîntînă arteziană:

… peste iarnă este închisă și podită cu lemn: arată ca un cosciug; în fine – nu asta-i chestiunea de azi. Ci asta:

… în colțul din stînga-jos trebuia să fie o țîșnitoare; dar nu e – încă nu e. Tipic bucureștean. E deja prima săptămînă din Mai, e cald – chiar zăduf; aceste țîșnitori, puține cîte sînt, ar trebui să funcționeze toate. Ar putea, oricum, să funcționeze din Martie, că nu mai sînt geruri care să le-nghețe.

E doar o țîșnitoare, ați zice: nimic mai mult. Eu văd un exemplu în care necesitățile omului sînt disprețuite.

Și-i păcat. O apă la jumate e un leu, la supermarket. Doi lei, la butic. Sau trei-patru, în parc.

actualizare: tasnitoarea a fost montata si functioneaza.

3 comments to un exemplu

  • Pai pisatoarele alea sunt instalate mai mult acolo unde sunt agenti de paza (albastri), asa e si in Herastrau. Multe lipsesc, domnu ALPAB ca intotdeauna doarme pe dansu.

  • hm

    doarme.
    Mai e ceva… multe din alea care merg nu au robinet si se face risipa de apa.
    Plus ce se fura…
    https://www.simplybucharest.ro/?p=14441

  • Din Herăstrău s-au demontat cişmelele fără robinet. De fapt, în tot sudul parcului, cred că a rămas doar una. Dar nu-i bai, cu vreo 5 lei poţi cumpăra jumătate de litru de apă plată de la buticurile din zonă… că doar e societate de consum, trebuie să trăiască şi ăia din ceva nu?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>