despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

se duce naibii sectorul-

Mă-ntrebam recent cum funcționează (sau cum de funcționează) lucrurile, în general.

Ei, nu mai funcționează. Nu că funcționau cum trebuie; dar, cumva, funcționau…

Sectorul 5 a rămas, în fapt, fără primar. Nu știu cine-i ține lui Vanghelie scaunul cald în timp ce acesta șade între patru pereți și fredonează: fă, Doamne, fereastra ușă, lacătele praf, cenușă!”. Dar știu că se cam duce naibii sectorul.

Mă uit la locul de joacă de pe Ferentari, dintre Rahova și Sălaj. Trei ani are; trei ani în care a rezistat bine – asta pentru că a fost păzit.

De vreo lună nu mai e pazit. Firma care se ocupa de treaba asta a plecat – noaptea poate intra oricine să facă stricăciuni. Și o să intre; și o să strice.

Nu mi-e dor de Vanghelie, ci de civilizație; de încredere. Știți că Vanghelie nu era cel mai grozav personaj care să ofere astea; dar cei care-s acum  în lipsa lui nu-s buni de nimic, văd.

3 comments to se duce naibii sectorul-

  • mda, am observat şi eu şi nişte vecini faza la mai multe locuri de joacă – şi nici gunoiul parcă nu se mai ridică la fel ca înainte. probabil contractele cu firmele respective erau şmenurile lui.

  • Şi, totuşi, străzile din sectorul 5 – cele din administrarea lui ,,care este” – sunt asfaltate ca în palmă şi printre blocuri nu s-au construit bloculeţe sau chioşcuri pe orice petic de spaţiu verde. Ne-ar fi prins bine Vanghelie câţiva ani primar la 6.

  • hm

    Prevăd că fără Vanghelie o să prindem repejor din urmă celelalte sectoare. La dat autorizații pentru bloculete, mici clădiri și mari chioșcuri 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>