despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

la plimbare cu Alexandru Bodea

scris de Alexandru Bodea

Fiind un fotograf pasionat, am surprins si eu aproape de Pasajul Marasti / cladirea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, o zona parca uitata de multe zeci de ani, avand case nelocuite, in paragina.

Si asta plecand de pe strada “Petre Luciu” si urmand drumul pe strada “Verzisori” si ajungand la ceea ce a mai ramas din Fabrica “Pionierul”, apoi in zona parasita, aflata la numai cativa pasi de Dambovita.

Personal m-am considerat un calator in trecut, vazand case nelocuite, lasata prada degradarii trecerii timpului, constituind un real pericol pentru sanatatea oamenilor…

O cismea la capat de strada, intre casele care compun locatia, si pe care le mai gasim din pacate si astazi in cartiere ca Ferentari sau Rahova… mult mai populate decat locatia de langa Pasajul Marasti.

Intre casele ce stau sa cada, se mai afla la drumul mare si cladiri reconditionate, chiar pastrand arhitectura originala, neintervenind asupra stilului.

Deasemenea veti vedea elegante cladiri de birouri, cu fatada din perete cortina-sticla – care arata in ce an suntem… in realitate.

Probabil ca locatarii acelor case s-au dus in lumea celor drepti de multa vreme, si neavand urmasi, casele ramanand sa fie degradate de trecerea timpului.

Pe Alexandru Bodea il puteti citi si pe blogul sau.

5 comments to la plimbare cu Alexandru Bodea

 • Ando

  Foarte misto pozele!
  Domnule Bodea, am avut mai demult, un drum prin zonă şi am văzut într-un părculeţ de pe str.Verzişori acest, nici nu ştiu cum să-i zic, monument.Fiind în maşină n-am mai oprit.

  https://www.instantstreetview.com/@44.416807,26.109277,-232.11h,10.65p,0.67z

  Ştiti cumva ce reprezintă? Este într-adevar un monument sau este o rămăşiţă de stâlp pt. electricitate ?

 • X

  Frumos, cu o mică precizare: Mărăşeşti nu Mărăşti

 • hm

  Ando, e un monument, dar nu i-am deslușit însemnătatea exactă.
  X, eu zic că noroc că în București n-avem ca-n alte orașe, Mărăștiul și Mărășeștiul ca străzi una lîngă alta…

 • ALEXANDRU BODEA

  apreciez foarte mult si criticile dar si laudele .
  pana la urma , am cautat sa fac cunoscute locuri mai “putin vizibile” de la 50 de metri de firul Dambovitei ..
  Legat de ce a mai ramas din fiarele acelea , cadva era ” MONUMENTUL SONDA ” …
  Asa cum s-a ales praful de industria romaneasca din 1989 pana astazi , reflecta cu toata taria , dorinta de pastrare a monumentelor , atatea cate mai avem …

 • Ando

  @ALEXANDRU BODEA:vă mulţumesc pentru precizare.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>