despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

lucruri vechi și noi în Bucureștii Noi

scris de Florin

Pe B-dul Bucurestii Noi, intre parcul Bazilescu si intersectia cu Damaroaia/Jiului, din multele magazine ale comertului socialist au mai ramas cateva, adicatelea patru, restul fiind inlocuite cu farmacii, banci, case de pariuri si saloane de frizerie-coafura.

Primul dintre ele este centrul de paine de unde cumparam batoane de 1 leu, rulada cu marmelada si celebra “intermediara de 2 lei 50”. Firma este inca vizibila si este in vechea caligrafie.

Urmeaza “Croitoria” unde imi ajustam hainele ca sa nu stea chiar ca pe gard pe mine si care, ca si painea, mai pastreaza vechea firma, desi ea nu mai este luminata ca pe vremuri.

Al treilea magazin este “Fero-Metalul” redenumit “Chimice-Menaj” de unde luam bateriile patrate ELBA cu care ma piscam la limba sa vad daca sunt incarcate.

Ultimul este “Mobila” de unde mi-am luat biroul folosit azi ca banc de lucru, magazin care de-a lungul timpului si-a diversificat produsele puse in vanzare.

Tot pe Bucurestii Noi, vis-a-vis de magazinul Cris-Tim, a aparut pe o strada laterala o constructie ce pare a fi un nou supermarket.

Si ca un ecou al vremurilor trecute, firma originala a intreprinderii NUFARUL, care pare (poate chiar este) a fi partener cu Cramele Recas.

In incheiere pot sa va spun ca se lucreaza intens la terminarea magistralei 4 de metrou, ultima poza fiind facuta la statia/depou Straulesti aflata chiar langa fostul strand cu acelasi nume.

7 comments to lucruri vechi și noi în Bucureștii Noi

 • Ando

  @florin: Da’cu fostul cinematograf “Infrăţirea între popoare” ce mai e? Parcă îl luase teatrul Masca, nu-i aşa?
  Totuşi, greu se mai mişcă lucrările astea la metrou !

 • Pe când ajung în București, poate am norocul să se lucreze la fel de intens la magistrala de metrou 😀

 • C.D.Mocanu

  Frumoasă cronică! Felicitări!

 • Ando

  Am gasit si un “supliment” la articolul lui Florin

  http://www.qsl.ro/nini/?q=node/352

 • florin

  @Ando-ai dreptate,fostul cinematograf “Infratirea intre popoare” este astazi Teatrul Masca(asa se numesc si statiile RATB de pe ambele sensuri)de fapt un depozit de recuzita al teatrului lui Malaimare.Lucrarea este destul de serioasa mai ales ca am inteles ca la Straulesti va fi si un depou de intretinere.
  @pardauro-daca s-ar lucra in acelasi ritm si la magistrala catre Drumul Taberei cred ca in vreo 2-3 ani ar fi gata.
  @ C.D. Mocanu-multumesc!

 • Acolo era singurul loc unde gaseam piese de schimb si accesorii pentru “semicursiera” mea sovietica 🙂

 • 1. Magazinul de pâine a supravieţuit fiindcă aparţine fabricii de pâine Pajura. Altfel ar fi fost de mult alimentară / butic / farmacie. Fabrica îl ţine pentru a-şi distribui produsele în cartier.

  2. Peste drum de Cris-Tim (terenul de la “Zarea”, care fusese excavat pentru staţia de metrou prin 1988 şi lăsat aşa) se ridică un Lidl. Cris-Tim, confruntat cu posibilitatea concurenţei pe care n-a avut-o timp de 20 de ani, se reamenajează 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>