Nu demult, ceream prietenilor blogului ajutorul pentru identficarea arhitectului clădirii I.G.P.R. după semnătura de pe placa aflată pe zidul clădirii de pe şoseaua Ştefan cel Mare.
Pentru că opţiunile comentatoriilor erau diverse, am decis să mă adresez şi “apropitar”-ului clădirii, respectiv Serviciului Administrativ al I.G.P.R.
Foarte repede, am primit şi răspunsul
Urmare adresei dumneavoastră din data de 5 mai 2015 referitoare la identificarea arhitectului clădirii Inspectoratului General al Poliţiei Române din şos. Ştefan cel Mare, nr. 13, sector 2, Bucureşti, vă comunicăm faptul că, din analiza documentelor care stau la baza dosarului de cadastru al instituţiei noastre, precum şi a surselor care se regăsesc în format on-line (INTERNET), nu s-a putut identifica arhitectul acestui imobil. Totuşi, anexat la prezenta, vă transmitem două fotografii după placa pe care este înscris numele arhitectului. În speranţa în care aceste fotografii vă vor fi folositoare în continuarea demersurilor pe care le întreprindeţi, vă asigurăm de întregul sprijin pe care vi-l putem oferi.
Deci, din păcate, misterul n-a fost dezlegat, deşi majoritatea comentariilor înclină spre Ioan MANDI…
Totuşi, cu ocazia acestui apel, n-am rămas chiar cu… traista goală, pentru că amicul Adrian, căruia îi mulţumim, ne-a trimis un document valoros, anume: lista arhitecţilor de dinainte de 1927 “autorizaţi a întocmi planuri de clădiri” pe care-l ataşăm articolului.
In realitate nu stiu de cand dateaza lista. Anul 1927 se bazeaza pe faptul ca apar in lista ambii Grigore Cerchez si stim ca Grigore Cerchez, cel despre care stie toata lumea, a murit in 1927.