despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

nedumerit

… revenit din Vacanță, mi-a luat ceva vreme să mă acomodez iară cu mersul Orașului. Și lucurile mărunte peste care dădui nu m-ajutară prea tare. Bunăoară, citii asta:

Viceprimarul Capitalei afirmă că este “iminentă” oprirea gazelor de către furnizorii ELCEN

Tărășenia asta cu „gazele” și „agentul termic” e recurentă în societatea noastră bucureșteană. Ne e aruncată-n față de ani buni; ce-o fi, oare, nou azi?

De fapt, nouă e relația instituțională; ea se vădește aici:

“În cazul în care confuzia va persista ca și până acum, iar Guvernul nu-și va asuma responsabilitatea unei decizii, indiferent care este aceasta, veți fi responsabil, alături de Victor Ponta și Sorin Oprescu, de soarta sutelor de mii de bucureșteni afectați de un colaps iminent al RADET”, susține Pieptea.

Nu înțeleg în ce oraș trăim. Viceprimarul își permite să-și tragă de urechi șeful – Primarul – în public și-n presă?

Dar – și mai grav – cum de Primarul nu apare după cinci minute și nu-i dă două șuturi în dos Viceprimarului?

Pe scurt și lăsînd deoparte jocurile din spate ce țin de Consiliu, majorități, viitoare alegeri și cîștig de imagine, despre asta-i vorba: despre funcționarea orașului.

Cum dracu’ vreți voi să funcționeze acest Oraș dacă nu are cu cine, dacă e fracturat la cel mai înalt nivel?

5 comments to nedumerit

 • Mie mi-a şoptit o păsărică (de fapt, un păsăroi) că Oprescu nu prea mai e în stare de nimic (fizic şi psihic). De aia nici nu mai are apariţii publice, iar când le are o dă în schizofrenie paranoidă (gen aia cu autostrada suspendată care ar fi deja în construcţie). Majoritatea atribuţiilor au fost preluate de viceprimari.

  Dar punem pariu că va mai candida o dată? Şi că pensionarii iar îl vor vota cu 2 mâini, deşi el probabil va fi printr-un azil privat, bine ferit de ochii indiscreţi?

 • hm

  Asta nu-i o veste bună, înseamnă că la o adică… n-ar suporta condițiile arestului? Întreb și eu…

 • Ando

  Vrăjeli…mânăreli şi jocuri politice!Părerea mea!

 • Freesys

  Pricăjitul ăla de Pieptea, în ultimul an, a devenit un fel de prezicător de dezastre pentru bucureşteni, în speranţa că PNL-ul îl va desemna candidat pentru PGMB, greu de crezut.

 • hm

  vrabia, Mihai Viteazu, cum se zice…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>