despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

da, știu, crăpi de cald-

… chiar e groaznic; e cald de crăpi.

Dar asta nu-nseamnă să fugi, să te ascunzi; mai ales că, pîn-la urmă, tot trebuie să dai nasul cu lumea și cu fierbințeala ei.

Viața de corporatist e aspră, dacă omul e nevoit s-o ducă într-o zonă bucureșteană în care nu întîlnește decît altă, altă, altă și altă clădire de birouri.

Dar sînt și corporatiști care-au norocul să lucreze în oraș, ba chiar să aibă – la trei minute de mers pe jos – vreun verde parc umbros la-ndemînă.

Doar că, la prînz, aceste parcuri sînt pline doar cu bunici cu nepoți și angajați ai serviciilor de salubritate care strîng necurățeniile cetățenilor.

Zău așa, omule! Te-ai dus pe afară, prin alte țări și alte orașe și-ai văzut, la prînz, oameni ieșind din birou și citind o carte un sfert de oră, la umbră; întinzîndu-și picioarele și deconectîndu-se un pic…

Tu de ce nu ieși în parc, omule care ai posibilitate asta? Să număr parcurile unde ai wireless gratis – dacă nu poți fără laptop ori telefon? Ieși și simte lumea – zic și eu, acolo.

8 comments to da, știu, crăpi de cald-

 • Amiral Snagov

  E mai cool sa stai la birou si sa te certi pe aerul condiționat!

 • hm

  e cea mai răcoritoare joacă de vară corporatistă.

 • De ce să te duci în parc la 35 grade C şi să îţi urle copii în cap, când poţi sta în clădire la aer condiţionat? Plus că, fie că eşti la stat, fie că eşti la multinaţională, întotdeauna poa’ să apară şefu cu o lucrare în plus… şi nu e bine să fii prea departe de birou în timpul programului.

 • Dan

  In W/AFI e aglomeratie in miezul zilei. Posibil si prin alte altare consumeriste, n-am verificat.

 • PaulIP

  Pauza e pauza, intr-adevar, insa ii dau dreptate lui Dr2005.
  Azi am fost nevoit sa stau afara pana la ora 2, si nu mai puteam suporta caldura!
  Din punctul meu de vedere, angajatii nu au decat sa se plimbe prin parc dupa orele de lucru, cand macar e mai racoare. Treaba e treaba, si trebuie facuta serios! La fel de serios ca relaxarea si deconectarea!

 • hm

  Respectul primit merge mâna în mână cu cel de sine.
  Din moment ce tuturor le plac exemplele și comparațiile, sugerez să se vadă și ce și cât se muncește in realitate, care și cât este timpul in care un lucrător se poate concentra eficient și eficace la treaba lui.

  Iar pauza de prânz – care poate fi de la 20 la 60 de minute – are cu adevărat rostul ei.

  Iar dacă acum e caniculă și “nu poți ieși”, care era scuza din Aprilie, când parcurile miroseau a pomi infloriti?

 • Pauza e pauză, dar nu e reglementată prin lege… sunt angajatori care au făcut programul cu o oră pauză (neplătită, evident). Pe la corporatişti se poartă metoda asta (program 8 – 17 cu o oră pauză de la 12 la 13 sau 9 – 18, cu pauză 12 – 13 sau 13-14). Chestia e că e o TÂMPENIE. În primul rând, dacă toată compania ia pauză în acelaşi timp, niciun bufet nu le face faţă… aşa că oamenii or să prefere să facă comandă de mâncare încă din timpul programului sau or să alerge spre cele mai apropiate mâncătorii ca să fie siguri că prind loc. Mergeţi lângă UbiSoft la 13, de exemplu, să vedeţi ce e acolo când vreo câteva mii de oameni au pauză de prânz în acelaşi interval de timp.
  Cel mai bine e să laşi la latitudinea fiecărui angajat când să mănânce şi să nu-i tai din salariu minutele alea. Mai ales că şi la stat şi la privat se lucrează mult şi prost plătit (mai ales la stat).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>