despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Divan – șaorma la plic

Văzui că-i lăudat „Divanul” expres din Romană – așa că trecui să-l încerc.

Nu-i rău; dar e altceva decît o șaormerie; e ideea de șaormerie livrată-n țiplă, ca să zic așa; e ideea de șaormerie pentru domnișoare, nu pentru taximetriști.

Șaorma cu fel de fel de buruieni la modă, al cărui nume-mi scapă și nu vreau să mi-l încarc în memorie.

Șaorma frumos împachetată – nu în hîrtie cerată ori punga de plastic atît de utilă ca să nu ți se scurgă sos pe haine – ci într-un soi de plic de carton.

Șaorma vîndută frumos și altui public – alt nivel, altă abordare. Șaorma făcută-n spate, nu de băiatul din fața ta căruia-i spui „mai pune de-aici, de dincoace nu pune”…

Divanul din Romană vinde bine și are multe feluri de șaorme – dar cum sînt ele? Carnea e bună la gust – și atît cît e înăuntru, e gustoasă. Porții nu mari, ci de-ajuns pentru publicul cărora li se adresează.

Și mai ales – mai scumpă decît face; asta-i sigur.

…dar cînd vreau șaorma – și nu joaca de-a șaorma –  eu mă duc la șaormerie

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi u bicicleta | mergeţi pe jos

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>