despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

comentarii

arhiva

din zbor

… poate s-o fi-ntîmplat și la Lidîlul vostru; schimbări de așezare a produselor la raft – nici mai rău, nici mai bine: doar mai multe drumuri prin magazin ca să dibui ce-ai nevoie; asta pînă înveți noua amplasare.

Tot la Lidl: pungile de plastic sînt mai proaste. Rezistă la cărat, dar se spintecă mintenaș. Nu-i o noutate, sînt așa de ceva vreme, dar trebuia s-o amintesc.

7 comments to din zbor

 • Cea mai mare noutate: frigider în zona caselor, cu Perlenbacher rece!

 • hm

  hait! N-am văzut asta, că mă bucuram că am prins o casă proaspăt deschisă 😉

 • Cristian Ioan

  Nu stiu de Lidl, dar merg des la MegaImage, mai degraba Shopangau.
  Asa sunt punglie, pina acasa se gauresc la partea inferioara,este imposibil sa le mai folosest a doua oara la cumparaturi, si nici macar pt gunoi nu sunt bune.
  Se cheama pungi ECOLOGICE, ca sunt de unica folosinta, data viitoare, cumperi alta!

 • hm

  În tot acest timp, sacii de gunoi înșiși sunt „bio” și ți se rup pe scări!!!

 • Ando

  @hm: Apropo de sacii de gunoi,stai să vezi “circotecă” când se va aplica măsura desfiinţării ghenelor de gunoi de la blocuri:

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiinta+si+Mediu/Toate+ghenele+de+gunoi+din+Bucuresti+vor+fi+desfiintate+pana+in+

 • hm

  În 3 deja se experimentează. Se poate face oriunde.
  În 6 am văzut maculatura luată separat, se poate face bine și asta…

 • Cristian Ioan

  @Ando,
  Cu sacii de gunoi nu m avut probleme, desigur am avut grija ca daca este cela semilichid sa pun in punga dubla, daca este ceva cu colturi taioase se le rup, ca sa nu perforeze, etc.
  Mtarialul din care este facut sacul de gunoi est foarte subtire, totui acela ESTE de unica folosinta!
  Si daca volumul util este de 70 l, e de la sine inteles ca nu va rezista daca il umpli cu … pietre!
  @hm,
  Am citit si eu stirea cu desfiintarea ghenelor, mai este mult de lucru la infrastructura. Si la mentalitati, desigur, dar TREBUIE sa ai unde sa duci, deseurile separate pe categorii!
  Unii povestesc ca au vazut cum se face colectarea recipientilor selectivi mari,amplasati in oras: se arunca toatea de-a valama, intr-o singura masina de gunoi!
  Sunt ani buni de cand la noi la bloc punem, inainte de intrarea in ghena, desurile “reciclabile”, pe categorii: palstic si PET-uri, sticla, hartie si cartoane, metalice si electrice. NU chiar TOATA lumea, chiar luna trecuta adminul a fost nevoit sa puna afise sa nu se mai arunce PET-urile de 5l pe burlanyl de la ghena, ca se infunda!
  Ca aspect anecdotic cu desfiintarea ghenelor: un prieten din oradea imi povestea cu mai bine de zece ani in urma (intre timp a plecat in Suedia) ca la ei ghena de gunoi, din mijlocul cvartalului de blocuri P+1, avea accesul pe baza de cartela – daca nu ai aboament la Salubritate, nu poti sa intri! Ghici UNDE aruncau gunoaiele cei care nu aveau abonament, sau care isi uitasera cartela …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>