despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Soluție gratis pentru creșterea natalității

Ponta, dă click aici! Iohannis, n-o să-ți vină să crezi! Cine nu citește moare prost!

În ultimele două weekend-uri am înțeles nițel cum e să fii femeie însărcinată. Nu pentru că mi-aș fi pus corpul în slujba științei sau m-aș fi dus la hipnoză. Nici de la ciolanul afumat n-a fost. Nici vorbă. M-au ajutat toate centrele comerciale, mall-urile, dughenele cu mai mult de cinșpe metri pătrați și hipermarketurile de pe axa nord-sud și est-vest a Bucureștiului, în care-am căutat cu ce să ne mai îmbrăcăm noi în luna a cincea. Și am ajuns la următoarele concluzii:

 1. Femeile gravide nu au nevoie de haine. Dacă ar avea nevoie, în societatea de consum capitalistă s-ar găsi.
 2. Femeile gravide nu au voie să poarte fuste.
 3. Femeile gravide nu au voie să poarte rochii.
 4. Femeile gravide au voie să poarte blugi. În cazul în care e caniculă, ghinion. În afară de blugi, mai există niște cîrpe lălâi cu imprimeuri cu efect halucinogen, un soi de șalvari ratați. Sau colanți.
 5. În afară de blugi, marii retaileri care țin fruntea mall-urilor le mai pun la dispoziție viitoarelor mămici două categorii de produse: tricourile cu glume cretine pentru oricine a trecut vreodată la cîțiva metri de-o sală de nașteri, gen mă aduce barza―ies din ou―mă benoclez prin buric și niște rochii, bluze capoate, dacă nu negre (că subțiază), barem în gamă de griuri-parastas. Adică există rochie de gravidă cu flori gri. Am văzut-o eu.
 6. Și… cireașa de pe tort! Femeile gravide trebuie să poarte sarafan sau salopetă!!! Ce poate fi mai elegant și mai igienic decît un sac din blugi pe care-l pui pe tine în fiecare zi a vieții tale de viitoare mămică?

Păi cum să facă, fraților, femeile astea copii care să ne plătească pensiile dacă nu au ce să pună pe ele??

Măriți alocațiile, indemnizațiile, faceți creșe, școli, dați fructe gratis la copii – mă bucură, sunt direct interesat. Da’ dacă s-ar găsi rochițe de gravidă cu buline? Sau bluzițe și fustițe și mai știu eu ce decente, colorate, bine croite, nu prăpăstiile alea sinistre de ocnaș! Ia să vedeți atunci cum ar crește natalitatea!

De ce fac englezoaicele cîte patru copii? V-ați întrebat? Și americancele? Și nordicele? Că au cu ce să se îmbrace, de-aia!

Cer intervenția statului! Cer revigorarea industriei ușoare! Să se bage trei schimburi la APACA! Să facem rochii bleu-ciel și cămăși office cu burtă! Să facem fuste gen creion pentru luna a cincea!

Dacă noi, ca nație, nu suntem în stare să dăm scaunul în autobuz unei gravide, haideți să punem niște haine ca lumea pe ea să nu se simtă ca naiba-n capot cât o ținem în picioare!!

5 comments to Soluție gratis pentru creșterea natalității

 • Cristian Ioan

  Bine punctat!
  doar ca este un pic cam tarziu pentru “Să se bage trei schimburi la APACA!”, este ceva timp de cand nu mai exista fabrica. Dupa 1990 am decis ca nu este bine sa muncim noi, ar fi preferabil sa aducem din import de toate …

  Iar referitor la “cu ce să ne mai îmbrăcăm noi în luna a cincea si mai tarziu”, eu continui sa cred in cauzalitate: nu sunt de vina nici bubulii, nici reptilienii, ci in magazine se aduce doar CE SE CERE.

 • C.D.Mocanu

  Bun! Foarte bun! Felicitări!

 • Mergi la ţară şi o să vezi acolo că româncele fac câte 3 – 4 copii şi rromele câte 10. Deci avem natalitate.

 • hm

  chiar avem, se vede si in orase.
  Cu atat mai mult, deci-

 • Amiral Snagov

  Ieftin, prost, marja de profit mare.
  Economie de piata.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>