despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

la plimbare cu Alexandru Bodea

scris de Alexandru Bodea

Drumurile m-au purtat intr-o dimineata pe Calea Victoriei, dar cu ochii cautam ceva deosebit.

Cum incepe Calea Victoriei din Piata Natiunilor Unite am gasit strada Ioan C. Filitti, luata parca dupa o filmare terminata dintr-un film american, cu scara de acces la fiecare intrare. Cum insa este “ascunsa” de vedere celor care merg pe Splaiul Independentei, aceasta strada a ramas asa cum era de foarte multa vreme, nefiind probabil nici in vreun program de reabilitare a cladirilor Bucurestiului vechi…

Prima data am vazut aceasta strada pe la inceputul lunii Iulie 2015 , dar am promis ca voi reveni si am revenit in luna August 2015…  Este o strada foarte linistita, avand “paznici” pisicile si cainii catorva locatari… Mi s-a parut izbitoare asemenarea cu strazile americane din filmele mai de demult si de aceea m-am hotarat sa va pun la dispozitie si dvs o mica galerie.

Strada Ioan C. Filitti se termina catre Strada Nicolae Tonitza cu “Omul, Spatiul, Timpul ” – monument din bronz, al sculptorului bucovinean Ion Mandrescu, ridicat in anul 2008.

Pe Alexandru Bodea il puteti citi si pe blogul sau.

2 comments to la plimbare cu Alexandru Bodea

  • hm

    scarile de la intrări au rămas așa de pe vremea cînd s-a săpat toată strada și accesul în case se făcea pe un soi de pasarele… Treptele caselor se demolaseră și nu au mai fost recosntruite… Dar tot arată interesant acum!

  • ALEXANDRU BODEA

    Multumesc pentru precizari “hm” …
    Este foarte util sa ne completam

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>