despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Ce vreau?

Ma gindesc ca e destul de simplu sa critici in cea mai mare parte a timpului, dar ce te faci cand simti nevoia sa aduci un tribut unor lucruri care iti plac? O sa vezi ca e mult, mult mai greu, dar nu imposibil.

E normal sa avem locuri unde sa se manince mai bine decat in altele: insa cum se face ca avem locuri unde trebuie sa mergi? Ce face un loc mai cautat? Bucataria in sine? Poate. Sa zicem ca unora li s-a dezvoltat un anume savoir-vivre. Sa zicem ca pur si simplu te simti mai bine undeva anume, fie si doar pentru motivul ca acolo vine lumea cu care te identifici.
Avem in capitala cateva locuri unde poti minca zdravan la niste bani rezonabili. Mai avem destule locuri unde mincarea este pur si simplu corecta, si mai avem locuri unde nu e stralucita-dar servirea, atmosfera, banii-ceva din toate astea te aduc acolo.
Ce-i trebuie unui loc sa devina popular? Si cand a devenit popular? Care sunt criteriile dupa care alegem locul unde mergem? Si, nu in ultimul rind, stim oare ca in multe locuri, felurile cele mai bune-unele mindria chef-ului-sunt trecute mai in josul meniului? Ca sunt probabil mai ieftine decat ai crede? Si ca primele trecute sunt cele mai scumpe, pentru ca astfel gugustiucii se opresc la ele, din snobism?
Ce asteptam de la o mincare? Sa fie multa? Sa nu o poti termina? Sa stim, chipurile, din ce e facuta si, neaparat, sa tinem in picioare linga noi chelnerul 15 minute ca sa ne infatiseze intrega genealogie culinara a poporului care a nascocit-o?

Sa zicem ca trebuie sa gasesti o cale de echilibru intre mincarea cu care esti crescut si cea pe care ai vrea s-o experimentezi-ei, oricum ai inainte un drum lung.

Vorbesc despre locuri care mi-au placut, pentru ca vreau sa incurajez, cat pot, initiativele bune. Daca cred ca ceva poate fi imbunatatit, o zic. Pentru cele mai multe din locurile numite aici, tot ce as vrea este sa ramana la fel de bune.

6 comments to Ce vreau?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>