despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

după o săptămînă-

Lăsai să treacă o săptămînă, să se așeze lucrurile un pic după arestarea Primarului.

Vă zic sincer, prin presă, prin mediile de socializare am citit numai și numai reacțiile de bucurie ale oamenilor.

Vă zic și mai sincer – și eu m-am bucurat.

Dar îmi dete ghes drăcușorul cela neliniștit care vru să știe ce cred oamenii care nu-s activi în mediile online despre Oprescu; despre arestarea mnealui.

Și nu-i bine.

Vedeți voi, ăilalți oameni – cei pe care nu prea știm cum să-i luăm și preferăm să-i expediem la categoria restul lumii – au în fața ochilor alt Oprescu; și asta nu prea ne place.

Oamenii ăștia văd Doctorul Oprescu; dar mai ales Primarul care-a făcut cele mai bune lucruri pentru oameni.

Putem călca în picioare felul în care oamenii se bucură pentru pasaje și șosele noi – dar oamenii se bucură: bun Primar, Oprescu!

Oamenii ăștia văd Primarul care a reușit să țină pe loc – ani la rînd!! – prețul căldurii!

… și Primarul care a păstrat prețul biletului de autobuz la un leu și treizeci de bani; și nu l-a scumpit!

Mai văd Primarul care lasă, la intrarea în arest, un sistem sanitar mai bogat, mai curat, mai dotat tehnologic: spitalele bucureștene sînt mai bune – mult mai bune! – ca acum șapte ani!

Și văd Primarul care – chiar dacă într-al doisprezecelea ceas – a terminat cu cîinii maidanezi, cei care omorau copiii oamenilor.

… știu că nu vă place – dar oamenii pe-acest Oprescu-l văd; nu pe-acela care a luat mită, a distrus civilizația orașului și i-a umilit cetățenii sistematic.

10 comments to după o săptămînă-

 • Dan

  Oprescu a avut atitudinea potrivita, a dat “paine” si “circ” votantilor. Sigur, a violat din toate pozitiile bunul simt, a “sifonat” bugetul public si a “uns” o gramada de rotite, beneficiind de o complicitate aproape fatisa a presei.

  Problema grava e ca Oprescu, fiind parte a unui sistem, nu poate fi inlocuit – in sensul de a avea lucrurile “bune” mergand mai departe – decat tot cu cineva acceptat de sistem. O persoana externa (ex Nicusor) nu va avea relatiile si influenta individuala pentru a misca lucruri; va fi sabotat constant, orasul intrand intr-un blocaj. Plus ca urmatorul primar nu va putea evita o scumpire semnificativa a caldurii si a biletului de autobuz, de aceea cred ca discutam oricum de un mandat de sacrificiu.

 • Ando

  Indiferent ce şi cum, Oprescu şi-a făcut-o cu mâna lui, în primul rând, şi va trebui să suporte consecinţele.
  Sigur că da, a reuşit să “navigheze” cu abilitate chiar când la putere era regimul Băsescu şi avea şanse mari pentru al treilea mandat, dar …vorba aia veche:cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit!
  Sigur ca da, a început lupta pentru ciolan, avem parte de o nouă ”jucărie de scandal” pentru mass media, dar până la urmă, viaţa îşi vede de cursul ei cu sau fără Oprescu primar general.

 • hm

  balamuc de sondaje, citii azi unul in care Piedone sta maxim la incredere.

  Zici ca le-a facut Maruță sau Capatos.

 • Dan

  Nu cred ca se astepta cineva ca Oprescu sa fie luat de DNA, nu acum si nu in acest mod. Sigur ca era “filat” de ceva vreme, erau plangeri pe numele lui, insa votantul de pe strada nu avea vreo asteptare formata ca ar avea vreo decizie de luat in privinta primarului. Acum suntem intr-o perioada de confuzie si e relativ normal ca preferintele sau cota de incredere sa varieze oarecum neasteptat. Problema e ca nici partidele mari nu au solutii sau optiuni. Mai discutam spre anul nou, sa-l debarce astia si pe Ponta si dupa ce se calmeaza situatia la guvern se va reconfigura cumva situatia si la “capitala”.

 • hm

  Foarte corect, dar tot n-am încredere în Mărețele Sondaje – nu acum, mai ales.
  PSD probabil va veni cu Robert Negoiță, Izmenele cu Piedone, iar cei de la PNL cam nu prea au cu cine să defileze – așa cum stau lucrurile.

  Unii zic și de o revenire a lui fostului Președinte, ceea ce încă nu știu cum s-o comentez. Mai ales după remarca sa de săptămîna trecută, cum că n-ar fi avut informații despre matrapazlîcurile lui Oprescu.

  Aș putea oferi și doza de cîrcoteală la adresa USB, al cărui lider – în acele 15 motive pentru care Oprescu ar trebui demis – a mers pe gargară în principal.

  Las-că vedem. Una peste alta (din păcate!) ce-am scris eu în articol cam e adevărat, foarte mulți oameni au încă sentimente pentru Oprescu și o să le pară rău după el.

  Și deasemenea, cred că ai dreptate că următorul mandat va fi sinucigaș, prea mult gunoi se cere a fi strâns după Oprescu.

 • Ando

  @hm: Băsescu din nou primar la Capitală ? Păi,parcă viza funcţia de premier!(asta dacă nu-l înhaţă şi pe el DNA-ul, că de avut ar avea, slavă domnului, cu ce ).
  Oricum, e foarte bine că ai adus vorba de remarca lui despre Oprescu. Se pare că doctorul ştie ceva important depre fostul preşedinte.Niciun moment cei doi nu s-au încontrat !

 • hm

  Deocamdată… chibițăm. Și cârcotim.

 • cata

  Si iti tot spuneam ca noul Uranus se va opri la Casa Poporului si ca a fost facut doar pentru parlamentari si MApN si tu nu si nu .Noi tot boschetari ramanem .

 • florin

  Faptul ca Oprscu a preluat in alb mandatul de primar de la Basescu/Videanu fara cel mai mic si mai firav audit asupra activitatii din primaria generala iar Basescu minte ca nu stia ce face primarul,desi la un moment dat se lauda in fatza camerelor de luat vederi ca la el in mana se strang toate informatiile,spune foarte multe despre cum functioneaza cu adevarat “sistemul democratic” in Romania.Cat despre “domnu’ Dan” ar trebui ca mai intai sa ocupe scaunul de primar din orasul natal,Fagaras din jud. Brasov si dupa aia sa incerce Dambovitza cu degetul.Ca uite,Santa Klaus din primar de Sibiu a ajuns direct presedinte.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>